Шепетівська міська рада

старий сайт

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home Новини Передано естафету «Слава визволителям України» Ізяславському району

Передано естафету «Слава визволителям України» Ізяславському району

DSC09845З метою належного відзначення 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників, 6 березня відбулась передача всеукраїнської естафети пам’яті «Слава визволителям України» від Шепетівщини для Ізяславського району.

   Патріотичний марафон, який за підтримки Організації ветеранів України розпочався у Луганську, вже пройшов у Донецькій, Харківській, Сумській, Чернігівській, Київській, Житомирській областях. А у січні 2014 року естафету перейняла Хмельниччина, де символи естафети передаються за напрямками бойових дій армій Першого Українського фронту, які визвольною хвилею пройшлись містами і містечками нашого краю.

   Церемонія прийому-передачі символів естафети відбулась на кордоні між Шепетівським та Ізяславським районами і продовжилась під час мітингу з нагоди 70-ї річниці визволення Ізяславського району, який відбувся у четвер, 6 березня. Біля братської могили загиблим воїнам – визволителям Ізяслава, де зібрались ветерани міста та району, голови сільських рад, освітяни та чиновники на чолі з головою райдержадміністрації, лунала сумна статистка Великої Вітчизняної війни, адже вигнання фашистів з кожного села району давалось ціною великих втрат.

   Обпалена війною й Шепетівська та Ізяславська земля, багато її синів і дочок не повернулись з фронтів, були розстріляні, вивезені на примусові роботи, скорбота переповнювала серця матерів, які отримували звістки про смерть чи зникнення своєї дитини, і ще з більшим завзяттям бились воїни за батьківщину. Сучасним поколінням слід брати приклад з сили і мужності своїх прадідів, які йшли до перемоги – відзначили виступаючі на мітингу, а саме головне, щоб не втрачався зв’язок між поколіннями.

   Під оплески присутніх, голови ветеранських організацій Шепетівки та Шепетівського району Олександр Лукашенко та Володимир Чікін передали символи естафети ветеранам Ізяславщини. Завершилась передача естафети та урочисте відзначення 70-ї річниці визволення Ізяславського району покладанням ветеранами та керівництвом квітів до підніжжя братської могили.

DSC09824
 

     Споживчий ринок       

      mvs