Шепетівська міська рада

старий сайт

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home Новини В Мінрегіоні розпочали підготовку до реформування місцевого самоврядування

В Мінрегіоні розпочали підготовку до реформування місцевого самоврядування

36bbe43fa8abbb2eda3be6e0b23c786e_350_233_fВ Мінрегіоні обговорили конкретні кроки, необхідні для здійснення реформи місцевого самоврядування.

На зустрічі експертів та фахівців з питань місцевого самоврядування, представників профільних асоціацій, Секретаріату Кабінету Міністрів України та Адміністрації Президента України, яка відбулась за ініціативи Віце-прем’єр-міністра - Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимира Гройсмана, йшла мова про уже існуючі напрацювання і план подальших дій. Дискутувались також стратегічні підходи до проведення реформи.

Серед документів, які були підготовлені в різні роки, але так і не були прийняті: проекти Концепції реформи місцевого самоврядування, законів України «Про право територіальних громад на об’єднання» і «Про співробітництво територіальних громад», низки інших законодавчих актів, які стосуються питань місцевого самоврядування і засад регіональної політики. Учасники зустрічі висловились за те, щоб проаналізувати кожен з перелічених документів і на їх основі підготувати пакет законопроектів для подання на схвалення Уряду.

Володимир Гройсман наголосив: «Нас не цікавить реформа заради реформи. Нас цікавить створення належних умов і реальних можливостей для повноцінного розвитку територіальних громад. Це те, з чого треба починати, якщо ми хочемо зміцнити українську державність».

Вже через тиждень, наступного четверга, в Мінрегіоні детально розглянуть кожен з проектів документів на наступному засіданні тематичної Робочої групи. Планується також розглянути конкретні пропозиції щодо змін в законодавчих та регуляторних актах, які б дозволили «демонтувати» систему обмежень повноважень місцевого самоврядування, збудовану в останні роки.

За матеріалами прес-служби Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства

 

     Споживчий ринок       

      mvs