Шепетівська міська рада

старий сайт

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home Новини 200-річний ювілей Тараса Григоровича Шевченка відзначили у Шепетівці

200-річний ювілей Тараса Григоровича Шевченка відзначили у Шепетівці

1_011Початок весни для українців традиційно розпочинається із відзначення Дня народження великого українського поета, драматурга і прозаїка, живописця і гравера, громадського діяча, філософа, політика, фольклориста, етнографа, історика Тараса Григоровича Шевченка. Цьогоріч 9 березня український народ і світова спільнота відзначатиме 200-річчя від дня народження видатного сина українського народу.

Протягом останніх місяців у закладах освіти та культури міста проходять різноманітні культурно-масові та просвітницькі заходи, присвячені вшануванню пам’яті українського генія, ці заходи продовжуватимуться й надалі.

Сьогодні з нагоди свята у міському будинку культури відбувся урочистий вечір «Ти в моєму серці, Україно, думою Шевченка гомониш», присвячений 200-літньому ювілею Великого Кобзаря. На свято завітали шановані гості – секретар міської ради Михайло Полодюк, заступник голови районної державної адміністрації Юрій Лінник, громадськість міста та району.

Секретар міської ради Михайло Полодюк, звертаючись до присутніх на заході, сказав: «Ми згадуємо Шевченка як генія, згадуємо, що в кожного народу є генії. Для англійців генієм є Шекспір, для німців - Гете, для росіян – Пушкін. Беззаперечно, генієм українського народу є Тарас Григорович Шевченко. Його геніальність полягає у тому, що він мав дуже велику силу духу, він своїм життям показав приклад боротьби із режимом і ті події, які відбувалися нещодавно у Києві стали гарним прикладом наслідування незламності духу та волі. Твори Великого сина українського народу розповідають нам про нашу історію і, одночасно, повчають нас».

«Здавна відомо, що масштаб людини визначається її справами. Без перебільшення, після Тараса Шевченка на землі постав цілий народ, який виростав на його слові, живився його вірою, дивував друзів і недругів чудесами звитяги й відданості. Сьогодні ми маємо бути гідними його нащадками.», - зауважив Михайло Іванович.

Із словами привітань до шепетівчан також звернувся заступник голови районної державної адміністрації Юрій Лінник.

Продовжився урочистий вечір виступами творчих колективів міського та районного будинків культури, дитячої музичної школи, муніципального духового оркестру, хору первинної організації УТОСу «Пролісок», присвячених життю і творчості Тараса Григоровича Шевченка.

У холі міського будинку культури діяла виставка робіт учнів дитячої художньої школи, міського центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді, тощо на тематику творів Великого Кобзаря.

1_0131_026
 

     Споживчий ринок       

      mvs