Шепетівська міська рада

старий сайт

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home Новини Адвокат допоміг особі у встановленні юридичного факту для призначення пенсії по втраті годувальника

Адвокат допоміг особі у встановленні юридичного факту для призначення пенсії по втраті годувальника

bpdДо Шепетівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернулася жінка з проханням допомогти їй у вирішенні проблеми — встановленні у судовому порядку факту батьківства між померлим цивільним чоловіком та її сином. Така процедура їй необхідна для призначення синові пенсії по втраті годувальника.

Адвокат Ольга Шевчук, яку призначили у місцевому центрі для представництва та захисту інтересів клієнта у суді, вивчивши матеріали справи, підготувала заяву про встановлення факту батьківства та звернулася до суду.

Під час судового розгляду справи адвокат аргументувала вимоги заяви тим, що заявниця протягом шести років проживала однією сім'єю з громадянином З. без реєстрації шлюбу. Під час спільного проживання у них народився син, але в зв'язку із тим, що шлюб не був зареєстрований у органах державної реєстрації актів цивільного стану, відомості про батька записані у відповідності до ст. 135 СК України, а саме за вказівкою матері. У зв'язку з погіршенням стосунків з батьком дитини припинила спільне з ним проживання, а пізніше зареєструвала шлюб з іншим чоловіком. У жовтні 2017 року громадянин З. помер і заявниця здійснювала його поховання.

Крім цього, доводи представника підтвердились наданими доказами, а саме:довідкою квартального комітету про факт поховання заявницею, за власний рахунок, громадянина З., витягом з державного реєстру актів цивільного стану громадян про народження із зазначенням відомостей про батька відповідно до ч. 1 ст. 135 Сімейного кодексу України та показами свідків.

Оцінивши доводи адвоката та надані ним докази, суд прийшов до висновку, що факт батьківства померлого цивільного чоловіка щодо сина заявниці доведено, а тому вимоги підлягають задоволенню.

 

     Споживчий ринок       

      mvs