Шепетівська міська рада

старий сайт

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home Новини Проїзд на навчання для школярів стане дешевшим

Проїзд на навчання для школярів стане дешевшим

img_212922 лютого міський голова Михайло Полодюк провів засідання виконавчого комітету, на якому було затверджено порядок забезпечення проїзду учнів закладів загальної середньої освіти міста відповідно до міської програми «Шкільні перевезення» на 2018-2020 роки, яка була прийнята 15 лютого 2018 року на засіданні XXXV сесії Шепетівської міської ради.

Рішенням виконавчого комітету встановлено вартість разового проїзду для одного учня до закладів загальної середньої освіти на рівні 50% від встановленого тарифу на перевезення пасажирів на міських маршрутах загального користування.

Відповідно до чинного законодавства таку знижку отримають учні 1-11 класів, які навчаються у закладах загальної середньої освіти міста, проживають в Шепетівці та щоденно здійснюють проїзд громадським транспортом на міських автобусних маршрутах загального користування не менше двох зупинок до освітнього закладу.

Цей порядок не застосовується до дітей, які користуються пільгою безкоштовного проїзду відповідно до вимог чинного законодавства. Зокрема, це діти-інваліди, діти інвалідів Чорнобильської АЕС, діти-сироти, діти позбавлені батьківського піклування, діти з багатодітних сімей.

Учень матиме право на проїзд із 50% знижкою на підставі пред'явленого учнівського квитка, талона на пільговий проїзд, що надає знижку та оплати вартості проїзду в розмірі 50% від діючого тарифу, на сьогодні – це 2 гривні.

Учнівський квиток і талон на пільговий проїзд виготовляється та видається закладами загальної середньої освіти з розрахунку два талони на день за заявою батьків, відповідно до затвердженого зразка.

Відшкодування коштів для перевізників за пільговий проїзд учнів буде забезпечуватись у межах виділених коштів з міського бюджету. Це рішення набирає чинності з 1 березня 2018 року.

 

     Споживчий ринок       

      mvs