Шепетівська міська рада

старий сайт

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home Новини Внесено зміни до ЗУ "Про безоплатну правову допомогу"

Внесено зміни до ЗУ "Про безоплатну правову допомогу"

bpd07 січня 2018 року вступив в дію Закон України «Про запобігання та протидію домашньому насильству» , яким внесено зміни до Закону України «Про безоплатну правову допомогу». Зокрема, розширено доступ до безоплатної вторинної правової допомоги для осіб, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі, а також – для дітей.

Відповідно до Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству», особою, яка постраждала від домашнього насильства є будь-яка особа, яка зазнала домашнього насильства у будь-якій формі.

Домашнє насильство – діяння (дії або бездіяльність) фізичного, сексуального, психологічного або економічного насильства, що вчиняються в сім'ї чи в межах місця проживання або між родичами, або між колишнім чи теперішнім подружжям, або між іншими особами, які спільно проживають (проживали) однією сім'єю, але не перебувають (не перебували) у родинних відносинах чи у шлюбі між собою, незалежно від того, чи проживає (проживала) особа, яка вчинила домашнє насильство, у тому самому місці, що й постраждала особа, а також погрози вчинення таких діянь.

Зазначеними законодавчими змінами розширено категорію дітей як суб'єктів права на безоплатну вторинну правову допомогу.

Отримати її відтепер можуть не лише діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти, які перебувають у складних життєвих обставинах, діти, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів (як було дотепер), а усі діти.

Нагадуємо, що Шепетівський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги безкоштовно надає роз'яснення законодавства з будь-яких правових питань та всім, без винятку, громадянам, незалежно від соціального стану.

За більш детальною інформацією звертайтесь за адресою: м. Шепетівка, вул. Героїв Небесної Сотні 44, тел. 03840 4-00-15

 

     Споживчий ринок       

      mvs