Шепетівська міська рада

старий сайт

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home Новини Шепетівчани поклали квіти до памятника Кобзаря

Шепетівчани поклали квіти до памятника Кобзаря

img_22059-го березня Україна святкує День народження Тараса Шевченка. З нагоди цього дня вшанували пам'ять батька української нації і у Шепетівці. Уже впродовж декількох днів шепетівчани мають можливість відвідувати тематичні вечори, читання та фестивалі присвячені Великому Кобзарю.

Сьогодні на площі імені Тараса Шевченка біля пам'ятника видатному українцю відбулись урочистості, на які прийшли міський голова Михайло Полодюк, депутати Шепетівської міської ради, представники органів місцевого самоврядування, громадських організацій, жителі міста.

Міський голова у своєму виступі відмітив, що творчість Тараса Шевченка стала духовною основою формування сучасної української нації, джерелом національної свідомості, символом України. Поет, художник, письменник залишив після себе чималий творчий спадок.

«У ці дні ми згадуємо Тараса Григоровича Шевченка, як пророка української нації, як одного з перших державотворців України, який говорив якою має бути справедлива українська держава. У ці дні ми повинні пам'ятати заповіти Тараса Шевченка, ми повинні пам'ятати, що ми українці є сильною і могутньою нацією і можемо дуже багато досягати» — зазначив Михайло Полодюк.

Протягом насиченої та яскравої програми лунали милозвучні та знайомі з дитинства серцю кожного українця пісні українського національного генія та його вірші. На урочистостях Михайло Іванович вручив подяки переможцям традиційних Шевченківських читань.

Наприкінці заходу відбулося урочисте покладання квітів та корзин до погруддя Великого Кобзаря.

У холі міської ради діяла виставка, на якій були представлені твори письменника, на третьому поверсі охочі могли подивитися роботи учнів дитячої художньої школи.

img_2214img_2189img_2170img_2175img_2199

 

     Споживчий ринок       

      mvs