Шепетівська міська рада

старий сайт

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home Громадська рада Новини На засіданні Громадської ради

На засіданні Громадської ради

15-11-11Представники громадських організацій міста взяли участь у засіданні Громадської ради при виконкомі міської ради. На засіданні ради був присутній міський голова Сергій Антонюк, заступник міського голови Тетяна Зайцева, керівники структурних підрозділів міськвиконкому. На порядок денний винесені питання щодо розвитку фізичної культури та спорту у Шепетівці та стану роботи з інвалідами у місті.

Актуальним питанням сьогодення є здоров’я, адже з огляду на ряд причин, серед яких екологічна ситуація у місті і в Україні загалом, якість води та харчування, здоров’я батьків, стан здоров’я дітей - незадовільний. Можливим шляхом покращенням такого стану речей є розвиток фізичної культури та спорту серед шепетівчан, як дорослого віку, так і дітей.

Начальник відділу у справах сім’ї, молоді та спорту міськвиконкому, депутат міської ради, Наталія Стасюк у своєму виступі зазначила, що вагомі кроки до розвитку цієї сфери у місті уже зроблені. Спільними зусиллями обласної, міської влади, підприємців Шепетівки розпочато реконструкцію міського басейну, відкрито зал для занять пауерліфтингом для інвалідів-спинальників, ефективно діє міський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», постійно організовуються спортивні змагання на здобуття кубків міського голови тощо.

«Міський голова Сергій Антонюк сприяє розвитку спорту, з метою стимулювання спортсменів, рішенням депутатів міської ради запроваджено Премії міського голови. Їх протягом цього року отримали 11 спортсменів-призерів кубка Європи з бойового самбо та переможців Всеукраїнського рівня з важкої атлетики, боротьби кураш, бойового самбо, дзюдо тощо.

Звичайно, у нас є ще багато проблем у цій галузі, і застарілість спортивного інвентаря у школах, спортивних форм, відсутність сучасного стадіону, - зауважила Наталія Василівна, - та впевнена спільними зусиллями міської влади і підприємців міста ми будемо досягати бажаних результатів».

Доповідачі з цього питання, серед яких голова та заступник депутатської комісії з питань соціального захисту населення, культури  та спорту Станіслав Кушик та Володимир Чікін відповідно, звернули увагу присутніх, що не зважаючи на труднощі в організації участі в спортивних змаганнях шепетівчан, спортивна база шкіл є задовільною і протягом 2011 року депутати міської ради таки ідуть на зустріч розвитку спорту, в зв’язку з чим покращилось фінансування ряду програм, і тільки цього року виділено 40 тис. грн. на їх реалізацію.

Міський голова Сергій Антонюк, звертаючись до громадськості міста, сказав: «Зрозуміло, що за один рік великих зрушень у розвитку міста зробити неможливо. Та поступово разом з вами, працюючи над покращенням життя шепетівчан, ми зможемо таки досягти бажаного результату. Нам необхідно працювати на результат, а не на формальне виконання програм. Звичайно, це потребує від нас відданої праці та терпіння, але ми готові до цього і закликаємо усіх, хто хоче внести свої зусилля і ресурси у цю добру справу долучатись до нашої роботи, співпрацювати. В цьому прагненні підтримує нас і обласна влада. Саме завдяки розумінню і підтримці голови обласної адміністрації Василя Ядухи виділено кошти на освітні, спортивні об’єкти міста. Запевняю вас це лише початок».

Із знанням справи розвитку фізичної культури та спорту прозвучала думка майстра спорту з пауерліфтингу Олега Лаврука: «Спорт починається з реклами. Саме завдяки цьому заповнюються спортивні зали і діти розвиваються фізично, тренують свою волю, волю до перемоги». Він також звернув увагу присутніх на проблему безбар’єрності у спілкуванні і пересуванні, та подякував Сергію Андрійовичу за надану можливість інвалідам-візочникам пересуватись по місту автобусами. Надзвичайно важливим є функціонування відділення соціально-побутової адаптації управління праці та соціального захисту населення міськвиконкому, відкритого у червні цього року. В ньому інваліди мають важливість займатись на тренажерах, пограти у більярд, а що найважливіше просто поспілкуватись». До слова, на цей час заклад відвідують 694 інваліди.

Як інформувала присутніх головний спеціаліст управління праці та соціального захисту населення міськвиконкому Оксана Сорочан, у місті працює система надання соціальних послуг для інвалідів, діє центр реабілітації дітей-інвалідів, територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг). Так, 16 соціальних робітників обслуговують 511 шепетівчан, які потребують їхньої допомоги. За кошти управління праці та соціального захисту населення щороку проводиться капітальний ремонт квартир ветеранам та інвалідам Великої Вітчизняної війни.

Завершуючи засідання, голова Громадської ради при виконкомі міської ради, Олександр Губін подякував усім за активність та небайдужість до життя міста.

Пропозиції Громадської ради будуть направлені до виконкому міської ради для врахування у роботі та прийнятті рішень.

 

     Споживчий ринок       

      mvs