Шепетівська міська рада

старий сайт

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home Громадська рада Новини На громадській раді обговорили план заходів до Дня міста

На громадській раді обговорили план заходів до Дня міста

1 009Напередодні святкування Дня міста відбулося засідання Громадської ради, яку провів голова ради Анатолій Остапенко. На зустрічі також були присутні заступник міського голови Юрій Вахоцький, керуючий справами виконавчого комітету Галина Островська. На порядок денний було винесено п’ять питань.
Про впровадження інклюзивної освіти у навчальних закладах міста присутнім доповіла завідувач міської психолого-медико-педагогічної консультації Олена Колісецька. За словами Олени Федорівни міжнародні стандарти в галузі прав людини ґрунтуються на ідеї участі кожної особи в суспільному житті на засадах рівності й без дискримінації. Саме тому для розвитку дітей в Україні впроваджується інклюзивне навчання, що передбачає надання освітніх послуг дітям з особливими потребами. Інклюзивна практика реалізує доступ до одержання освіти в загальноосвітньому закладі за місцем проживання та створення необхідних умов для успішного навчання для всіх без виключення дітей, незалежно від їх індивідуальних особливостей, психічних та фізичних можливостей. Як розповіла психолог сьогодні у нашому місті існує проблема, пов’язана із збільшенням кількості народження дітей із порушеннями в розвитку. Так з восьми тисяч дітей у місті одна тисяча шістсот мають вади розвитку. На індивідуальному навчанні знаходиться п’ятдесят сім дітей, з них тридцять одна дитина з вадами розумового розвитку, багато дітей аутистів. Для реалізації інклюзивної освіти управлінням освіти було розроблено навчальну програму, а з 2012 року у загальноосвітній школі №4 впроваджено інклюзивне навчання для учня з вадами зору. Для дитини створено усі умови для повноцінної освіти. Розроблено індивідуальний план навчання, програма корекції зору, укладена угода на реабілітацію з лікарями, з учнем працює асистент педагога. Отримання такими дітьми якісної загальної та професійної освіти є одним з основних і невід'ємних умов їх успішної соціалізації, забезпечення повноцінної участі в житті суспільства, ефективної самореалізації в різних видах професійної і соціальної діяльності. 
Другим питанням, яке розглянули присутні, був звіт директора Шепетівської дитячо-юнацької спортивної школи Юрія Зайцева про проведену роботу з ремонту дитячо-юнацької спортивної школи та басейну.
У ході засідання члени Громадської ради обговорили заходи, які плануються провести з нагоди Дня міста. Начальник відділу культури міськвиконкому Валентина Матиціна зауважила, що цього року 28 вересня місту виповнюється 420 років, але у зв’язку з суспільно-політичною ситуацією в нашій країні, гучного святкування не буде. За словами Валентини Петрівни будуть організовані виставки декоративно-ужиткового мистецтва, квітів, картин, проведений конкурс малюнку, спортивні змагання. Аматори та народні колективи проведуть святковий концерт патріотичного спрямування.
Отець Василь Боднар запропонував провести спільну молитву усім релігійним конфесіям міста, а також запропонував обмежити продаж алкоголю на території парку культури та відпочинку.
У зв’язку з проведенням антитерористичної операції на сході України та занепокоєнням мешканців міста завідувач сектором з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Микола Кикоть розповів про наявні у місті споруди для захисту населення у разі виникнення надзвичайної ситуації. 
 

     Споживчий ринок       

      mvs