Шепетівська міська рада

старий сайт

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home Міська рада Проекти виконкому Про стан боротьби зі злочинністю за ІІІ квартал 2012 року в м. Шепетівка

Про стан боротьби зі злочинністю за ІІІ квартал 2012 року в м. Шепетівка

Україна

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ ШЕПЕТІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

РІШЕННЯ

                                                                Проект

від ____ жовтня 2012 року            м. Шепетівка                            № _______

 

Про стан боротьби зі

злочинністю за ІІІ квартал 2012 року

в м. Шепетівка

 

         Заслухавши та обговоривши інформацію начальника Шепетівського МВ УМВС України в Хмельницькій області Бакуна С.М. "Про стан боротьби зі злочинністю в м. Шепетівка за ІІІ квартал 2012 року", виконавчий комітет міської ради відзначає, що керівництвом та особовим складом Шепетівського МВ УМВС України в Хмельницькій області проведено ряд заходів, спрямованих на виконання Комплексної програми профілактики злочинності у м. Шепетівка на 2011-2015 роки.

Аналізуючи стан оперативно-службової діяльності Шепетівського міськвідділу внутрішніх справ за 9 місяців 2012 року слід зазначити, що на території міста Шепетівка всього скоєно 372 злочини загально кримінальної спрямованості, проти 357 за аналогічний період 2011 року, що спостерігається незначний ріст рівня кримінальної злочинності на - 4,3%.

За звітний період було порушено 6 кримінальних справ за фактом втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність (ст.304 ККУ), виявлено 2 факти зайняття забороненими видами господарської діяльності, а саме незаконного збуту підакцизних товарів горілчаних виробів ( ст.204 ККУ).    

Найбільш поширеним видом злочинів на території міста є крадіжки особистого та колективного майна – 221 злочин, які складають 59 % від загальної кількості скоєних злочинів загальнокримінальної спрямованості. Розкритими на даний час є лише 83 крадіжки, що складає 37%.

Також у 2012 році на 15% зменшилась кількість вуличних пограбувань.

Серйозну стурбованість викликає стан злочинності в межах вулиць: Шешукова, Старокостянтинівське шосе, проспект Миру, вул. К.Маркса, на яких за дев’ять  місяців цього року зареєстровано 61,3 % всіх скоєних злочинів.

Серед контингенту, який викликає криміналізацію регіону, ускладнює оперативну обстановку, особливо щодо перевезення та розповсюдження наркотиків, шахрайств, крадіжок є особи ромської національності.

За дев’ять   місяців 2012 року співробітниками міськвідділу на території міста виявлено та задокументовано 1370 адміністративних правопорушень, зокрема: 30 порушень правил торгівлі, 14 факторів виготовлення та збереження самогону та інші.

Проводиться профілактична робота щодо попердження та припинення насильства в сім'ї, за звітний період складено 127 адмінпротоколи за ст.173п.2 КУпАП.

Налагоджена тісна співпраця працівників сектору дільничних інспекторів міліції та взводу патрульної служби з членами громадських формувань «Сварог-Захист» та «Стражнік» в організації профілактично роз’яснювальної роботи серед населення, зокрема: організовано та проведено 39 оперативно - профілактичних та спеціальних операцій: «Наркоман», «Підобліковець», «Урок», «Вулиця», «Мак», «Нелегал», «Сім’я», «Ялинка», «Побут», «Канікули» та 70 рейдів, відпрацювань, до яких залучалися працівники служби в справах дітей, управління освіти, відділу у справах сім’ї та молоді, адміністрації навчальних закладів.

На виконання рішення VII сесії міської ради VI скликання від 24.02.2011 р. № 6 «Про обмеження перебування дітей віком до 17 років без супроводу батьків або осіб, які їх замінюють, у закладах дозвілля, громадського харчування, розважальних закладах, на вулицях та інших громадських місцях м. Шепетівки» звернено особливу увагу на перевірку розважальних закладів, місць проведення масового дозвілля жителів міста, особливо молоді у вечірній час.

За звітний періоді фактів корупційних діянь з боку посадових осіб та державних службовців - не виявлено.

Виходячи з вищевикладеного, керуючись ст.38 Закону України "Про місцеве   самоврядування в Україні", виконавчий комітет міської ради

 

ВИРІШИВ:

1. Інформацію начальника Шепетівського МВ УМВС України в Хмельницькій області Бакуна С.М. "Про стан боротьби зі злочинністю в м. Шепетівка   за ІІІ квартал   2012 р." взяти до відома (додається).

2. Рекомендувати Шепетівському МВ УМВС України в Хмельницькій області:  

     2.1. Посилити ефективність заходів щодо виявлення осіб, які порушують правила торгівлі, займаються самогоноварінням.

       2.2. Посилити співпрацю працівників сектору дільничних інспекторів міліції з головами квартальних комітетів, соціальними робітниками територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) з метою захисту осіб похилого віку та пенсіонерів від злочинних дій.

3. Продовжити роботу по висвітленню у засобах масової інформації діяльності Шепетівського МВ УМВС України в Хмельницькій області, веденню інформаційної та роз’яснювальної роботи щодо дотримання громадянами норм чинного законодавства.

4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови   Зайцеву Т.Г.

 

 

Міський голова                                   С. Антонюк

 

     Споживчий ринок       

      mvs