Шепетівська міська рада

старий сайт

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home Міська рада Проекти виконкому Про виконання рішення виконавчого комітету № 80 від 23.04.2012р. «Про організацію відпочинку та оздоровлення дітей і підлітків міста влітку 2012р.»

Про виконання рішення виконавчого комітету № 80 від 23.04.2012р. «Про організацію відпочинку та оздоровлення дітей і підлітків міста влітку 2012р.»

 

Україна

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ ШЕПЕТІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

 

       РІШЕння

                                                                                                          

“____”________ 2012 року                      м. Шепетівка                  № __________

 

 

 

Про виконання рішення виконавчого комітету

№ 80 від 23.04.2012р. «Про організацію відпочинку

та оздоровлення дітей і підлітків міста влітку 2012р.»

 

Заслухавши та обговоривши інформації головного спеціаліста управління освіти Басистюк Л.Д., начальника відділу у справах сім'ї, молоді та спорту Стасюк Н.В. щодо організації відпочинку та оздоровлення дітей і підлітків міста влітку 2012р.», виконавчий комітет Шепетівської міської ради відзначає, що управлінням освіти, навчальними закладами спільно з відділом у справах сім'ї, молоді та спорту, іншими зацікавленими організаціями і службами, при широкій підтримці батьківської громадськості, спонсорів проведено відповідну роботу з організації оздоровлення і відпочинку дітей в літній період.

На функціонування міської Програми відпочинку і оздоровлення дітей міста на 2008-2012 роки виділено 99 тис. грн. з міського бюджету, за рахунок яких придбано путівки в ДЮОК «Чайка» с.Головчинці Летичівського району для 50 учнів, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки.

В місті створена і функціонує впродовж семи років мережа дитячих таборів відпочинку. З 26-и таборів, які працювали у літній період: 10 - пришкільних з денним перебуванням для учнів початкової ланки, 13 - комплексних профільних, 3 - праці і відпочинку , в яких охоплено відпочинком 4223 учні.

Для організації змістовного відпочинку учнів значна увага приділялась організації екскурсій по Хмельницькій області та за її межами. Організовано 141 екскурсійну поїздку, в яких взяли участь 3406 дітей.

Відділом у справах сім'ї, молоді та спорту спільно з навчальними закладами здійснено підбір і направлення 35 дітей на оздоровлення за кошти державного бюджету в МДЦ «Артек», ДПУ «Молода гвардія», з обласного – 21 дитину в оздоровчі табори області та України.

У водолікарні, дитячій поліклінніці Шепетівської ЦРЛ для 282 дітей, які перебувають на диспансерному обліку, надано профілактичні, оздоровчі послуги. А для 132 дітей, батьки яких працюють в організаціях і підприємствах міста, здійснено часткову оплату путівок в оздоровчі стаціонарні табори області та України за рахунок коштів Шепетівського відділення виконавчої дирекції ОВФ соціального страхування з тимчасової втрати працездатності населення, на що виділено 94,4 тис.грн.

Значну роботу проведено приватними підприємствами Управлінські компанії «Управдом», «Житлофонд» з благоустрою ігрових дитячих майданчиків біля житлових будинків. За спонсорські кошти встановлено 2 нові дитячі ігрові майданчики.

 

Виходячи з вищезазначеного, відповідно до Закону України «Про оздоровлення та відпочинок дітей», керуючись статтями 32, 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет Шепетівської міської ради

В И Р І Ш И В:

 

           1. Інформації головного спеціаліста управління освіти Басистюк Л.Д., начальника відділу у справах сім'ї, молоді та спорту Стасюк Н.В. «Про виконання рішення виконавчого комітету № 80 від 23.04.2012р. «Про організацію відпочинку та оздоровлення дітей і підлітків міста влітку 2012 року» взяти до відома (додаток 1, 2).

           2. Рішення виконавчого комітету Шепетівської міської ради № 80 від 23.04.2012р. «Про організацію відпочинку та оздоровлення дітей і підлітків міста влітку 2012 року» зняти з контролю, відділу в справах сім'ї, молоді та спорту спільно з управлінням освіти, іншими зацікавленими організаціями і службами роботу з даного питання продовжити та удосконалювати.

           3. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови

Зайцеву Т.Г.

 

 

                                Міський голова                                     С.А.Антонюк

 

 

 

 

 

       Виконавець: головний спеціаліст міськуо

                         Л.Д.Басистюк

ПОГОДЖЕНО:

Заступник міського голови                                        Т.Г.Зайцева

Начальник управління освіти                                     Л.І.Тихончук

Начальник юридичного відділу                                      О.А.Піголь

           Керуючий справами міськвиконкому                            П.М.Капелюх

 

 


 

Додаток 1

до рішення виконкому міської ради

2012р. №

 

           

ІНФОРМАЦІЯ

управління освіти про відпочинок та оздоровлення учнів навчальних закладів міста влітку 2012 року

 

 

Відповідно до Закону України «Про оздоровлення і відпочинок дітей», на виконання рішення виконавчого комітету Шепетівської міської ради № 80 від 23.04.2012р. «Про організацію відпочинку та оздоровлення дітей і підлітків міста влітку 2012 року» управлінням освіти, навчальними закладами спільно з відділом у справах сім'ї, молоді та спорту, іншими зацікавленими організаціями і службами, при широкій підтримці батьківської громадськості, спонсорів проведено відповідну роботу з організації оздоровлення і відпочинку дітей в літній період.

Рішенням сесії Шепетівської міської ради від 28.02.2008р. №3 затверджено міську Програму відпочинку і оздоровлення дітей міста на 2008-2012 роки. В цьому році на її функціонування виділено 99 тис. грн., за рахунок яких придбано путівки в ДЮОК «Чайка» с.Головчинці Летичівського району для 50 учнів, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки.

10 квітня 2012р. управлінням освіти проведено нараду керівників навчальних закладів, на якій висловили свою думку щодо організації оздоровлення і відпочинку дітей педагогічні та медичні працівники, представники туристичних фірм і агенцій, а в травні - нараду з начальниками дитячих таборів відпочинку щодо їх ефективної роботи.

В місті створена і функціонує впродовж семи років мережа дитячих таборів відпочинку. З 26-и таборів, які працювали у літній період, 10 - пришкільних з денним перебуванням для учнів початкової ланки, 13 - комплексних профільних, 3 - праці і відпочинку, в яких охоплено відпочинком 4223 учні.

В позашкільних закладах працювали три дитячих табори, де відпочили 95 дітей.

В 2012 році відповідно до припису Шепетівської райСЕС від 22.05.2012р. призупинено діяльність наметових таборів, однак роботу їх продовжено як спортивно-туристичний напрямок комплексних профільних таборів.

В НВК №№ 1, 3, вжито заходів щодо використання таких форм відпочинку в поєднанні з суспільно корисною працею, як табори праці і відпочинку. Робота табору праці і відпочинку «Трудівник» спеціалізованої школи-інтернату організована з урахуванням інтересів дітей. В таборі створено фірми «Лідер», «Майстер», «Затишок», «Фантазія», де діти, отримуючи певні завдання, мають можливість займатися своїми улюбленими справами.

В НВК №1 діяв табір «Наукова зміна», в якому організовано профільну зміну для учнів, які поєднують відпочинок з поглибленим вивченням окремих дисциплін - літні школи: математична «Експонента», лінгвістична «Поліглот», комп'ютерна «База даних».

Завдяки активізації спортивної, туристичної, культурно-масової роботи серед учнів поліпшено виховну роботу в пришкільних таборах міста. Так, в комплексному профільному таборі «Знавець» НВК №3 організовано загін «Мамина школа», в якому проводилось навчання, тренінги для дітей, різноманітні ігри. В НВК №2 у таборі «Дивограй» кожний день підпорядкований певній темі - день казок, день здоров'я, день туризму.

У порівнянні з попереднім роком для належного функціонування шкільних таборів в закладах створені кімнати для відпочинку, які оригінально та цікаво оформлені з наявністю настільних ігор, матеріалу для ліплення, виготовлення аплікацій, проспектів, малюнків тощо. В ЗОШ №№ 3, 6, НВК №№ 1 ,2, інших створено кімнати для сну учням молодших класів.

Для зміцнення здоров'я дітей в НВК №1, спеціалізованій школі-інтернаті для дітей проводились оздоровчі процедури у фізіотерапевтичних кабінетах тощо.

З метою виховання патріотичних почуттів у школярів, вшанування ними подвигу українського народу в Другій світовій війні, учні відвідали пам'ятні місця м.Шепетівки: музей В.Котика, краєзнавчий музей, взяли участь в екскурсіях до військових частин, експедиціях по місцях бойової слави.

Для забезпечення змістовного відпочинку учнів організовано екскурсійні поїздки по Хмельницькій області та за її межами. Організовано 141 екскурсію, в яких взяли участь 3406 дітей.

Під час організації екскурсій посилено контроль управління освіти за дотриманням навчальними закладами вимог постанови Кабінету Міністрів України №176 від 18.02.1997р. «Правила надання послуг пасажирським автомобільним транспортом».

Для зміцнення здоров'я дошкільників в усіх дошкільних закладах влітку організовано оздоровчо - загартувальні процедури, контрастне обливання рук і ніг, сухе та вологе обтирання масажною рукавичкою, ходіння по ребристій дошці, водні процедури у штучних басейнах. Дитяче меню доповнено соками під час прогулянки на свіжому повітрі. Харчовий раціон було доповнено свіжими овочами і фруктами, в тому числі з дошкільних городів та грядок.

 

 

 

 

 

              Керуючий справами міськвиконкому                                      П.Капелюх

 

 

 

 

 

 

     Споживчий ринок       

      mvs