Шепетівська міська рада

старий сайт

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home Міська рада Проекти виконкому Про стан боротьби зі злочинністю в м. Шепетівка у 2012р.

Про стан боротьби зі злочинністю в м. Шепетівка у 2012р.

Україна

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ ШЕПЕТІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

РІШЕННЯ                                       ПРОЕКТ

“_____” січня 2013 року                     м. Шепетівка                           № ________

Про стан боротьби

зі злочинністю

в м. Шепетівка у 2012р.

Заслухавши та обговоривши інформацію Шепетівського МВ УМВС України в Хмельницькій області "Про стан боротьби зі злочинністю в м. Шепетівка за 2012 рік", виконавчий комітет міської ради відмічає, що керівництвом та особовим складом Шепетівського міськвідділу внутрішніх справ проведено комплекс організаційних та практичних заходів, спрямованих на налагодження дієвого контролю щодо попередження та припинення злочинних проявів, профілактики злочинів та правопорушень, забезпечення особистої та майнової безпеки громадян, стабілізації криміногенної обстановки на території міста Шепетівка, зокрема: порушено 6 кримінальних справ за фактом втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність, виявлено 2 факти зайняття забороненими видами господарської діяльності, а саме незаконного збуту підакцизних товарів -горілчаних виробів.

Позитивним результатом роботи є недопущення на території міста скоєння таких тяжких та резонансних злочинів, як зґвалтування, дорожньо-транспортних пригод зі смертельними наслідками.

Протягом 2012 року міським відділом на території міста виявлено та задокументовано 1426 адміністративних правопорушень. За звітний період встановлено 36 фактів виготовлення, зберігання самогону та порушень правил торгівлі.

Разом з тим, гостро стоїть проблема розповсюдження та реалізації наркотичних речовин у нашому регіоні, в основному макової соломи, ацетильованого опію та маріхуани, виготовлення наркозасобів, в тому числі з лікарських препаратів, адже у нашому місті є вузлова залізнична станція та перехрестя автошляхів державного значення, тому «наркомани» вибрали його як постійним, так і транзитним пунктом реалізації і транспортування наркотичних засобів. Це стосується як місцевих громадян, так і осіб, які тимчасово проживають в місті, які займаються наркобізнесом, втягуючи у злочинну діяльність місцевих жителів.

За звітний період на території міста всього було скоєно 421 злочинів загальнокримінальної спрямованості. Що на 18 злочинів більше проти 2011 року. Найбільш поширеним видом злочинів є крадіжки особистого та колективного майна. Розкритими на даний час є лише 89 крадіжки, або 34% від загальної кількості скоєних.

Основними причинами, які зумовили ріст загальнокримінальної злочинності на території міста Шепетівка є:

   відсутність належного фінансування «Програми боротьби зі злочинністю в м. Шепетівка на 2011-2015 роки»;

   відсутність надійної системи охорони майна зі сторони його власників;

   відсутність засобів відеоспостереження у громадських місцях міста, а саме: на центральних вулицях, площах, парках, скверах;

    низькій рівень зайнятості населення міста, що зумовлено економічними чинниками;

  відсутність належної адаптації осіб, які звільнилися з місць позбавлення волі, що впливає на ріст рецидивної злочинності;

   неналежна організація дозвілля молоді, натомість велика кількість у місті закладів торгівлі спиртними напоями в тому числі на розлив (кафе, бари, пивні палатки, тощо).

Виходячи з вищевикладеного, керуючись ст.38 Закону України "Про місцеве   самоврядування в Україні", виконавчий комітет міської ради

 

В и р і ш и в:

1. Інформацію т.в.о. начальника Шепетівського МВ УМВС України в Хмельницькій області І.С. Михайлова "Про стан боротьби зі злочинністю в м. Шепетівка за 2012 рік" взяти до відома (додається).

2. Заслуховувати питання про стан боротьби зі злочинністю на засіданнях виконавчого комітету за   результатами роботи кожного кварталу.

3. Рекомендувати Шепетівському МВ УМВС України в Хмельницькій області:  

     3.1.   Розглянути на нараді з особовим складом за підсумками 2012 року   стан криміногенної ситуації в місті, визначивши дієві заходи щодо запобігання і протидії злочинності та корупції.    

     3.2   Посилити патрулювання найбільш криміногенних місць на території міста, особливо в вечірній та нічний час.

    3.3 Продовжити співпрацю працівників Шепетівського міського відділу з спеціалістами Центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді, працівниками кримінально-виконавчої інспекції, спостережною комісією виконавчого комітету міської ради для посилення ефективності заходів, що вживаються стосовно осіб, які звільнилися з місць позбавлення волі.

    3.4 Посилити роботу по виявленню осіб, які порушують правила торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами, займаються самогоноварінням. Вживати заходи щодо недопущення розпивання спиртних напоїв у громадських місцях, продажу алкогольних напоїв і тютюнових виробів неповнолітнім особам.

     3.5 Щоквартально надавати письмову інформацію про стан боротьби зі злочинністю на території міста виконавчому комітету міської ради до 5 числа наступного за кварталом місяця.

   3.6 З метою інформування населення міста про роботу міського відділу запровадити рубрику на офіційному сайті Шепетівської міської ради.

4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови   Зайцеву Т.Г.

         Міський голова                                                             С.А. Антонюк

 

     Споживчий ринок       

      mvs