Шепетівська міська рада

старий сайт

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home Міська рада Проекти виконкому Про хід виконання рішення виконавчого комітету Шепетівської міської ради від 17.02.2012 р. № 28 «Про покращення флюорографічного обстеження та організацію роботи пересувного рентгенологічного комплексу у 2012 році по ранньому виявленню туберку...

Про хід виконання рішення виконавчого комітету Шепетівської міської ради від 17.02.2012 р. № 28 «Про покращення флюорографічного обстеження та організацію роботи пересувного рентгенологічного комплексу у 2012 році по ранньому виявленню туберку...

Україна

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ ШЕПЕТІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

 

РІШЕННЯ

 

від_________2013 року                         м. Шепетівка                                         №    

Про хід виконання рішення

виконавчого комітету Шепетівської

міської ради від 17.02.2012 р. № 28

«Про покращення флюорографічного

обстеження та організацію роботи

пересувного рентгенологічного

комплексу у 2012 році по

ранньому виявленню туберкульозу

серед населення міста».

       На виконання наказу Міністерства охорони здоров’я України від 17.05.2008 р. №254

« Про затвердження інструкції про періодичність рентгенівських обстежень органів грудної порожнини певних категорій населення України», наказу управління охорони здоров’я Хмельницької обласної державної адміністрації № 445 від 13.12.2011р. «Про організацію роботи у 2012 році пересувних рентгенівських комплексів лікувально – профілактичних закладів області», керуючись ст. 32 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» виконавчий комітет Шепетівської міської ради ВИРІШИВ:

1. Інформацію про « Про покращення флюорографічного обстеження та організацію роботи пересувного рентгенологічного комплексу у 2012 році по ранньому виявленню туберкульозу серед населення міста» ( інформація додається).

2. Продовжити роботу по контролю за проходженням флюорографічного обстеження осіб з підвищеним ризиком на туберкульоз.

3. Рішення виконавчого комітету Шепетівської міської ради від 17.02.2012 року «Про покращення флюорографічного обстеження та організацію роботи пересувного рентгенологічного комплексу у 2012 році по ранньому виявленню туберкульозу серед населення міста» зняти з контролю.

4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови Зайцеву Т.Г.

Міський голова                               Антонюк С.А.


                                                      Додаток

до рішення виконавчого комітету Шепетівської міської ради

від __________№____

 

Інформація про хід виконання рішення виконавчого комітету Шепетівської міської ради № 28 від 17.02.2012р. « Про покращення флюорографічного обстеження та організацію роботи пересувного рентгенологічного комплексу у 2012 році по ранньому виявленню туберкульозу серед населення міста».

         На сучасному етапі Україна віднесена до групи країн з високим рівнем захворюваності на туберкульоз.  

 

         Протягом 2012 року флюорографічне обстеження населення міста покращилось. План проходження профілактичних оглядів населення по на 2012 рік становив 22023 чоловік. Флюорографічними оглядами охоплено 17042 чол., що становить 77,4% від плану В продовж року пересувним флюорографом обстежено 13331чоловік Виявлено 156 рентгенологічних відхилень від норми, до обстежено 152 особи, що становить 97,4%. Виявлено 6 чоловік з туберкульозом легень, 5- з пневмонією, 2- з онкологічними захворюваннями легень,143- інші відхилення.

Розроблено і затверджено головним лікарем ЦРЛ персоніфікований графік виїзду пересувного флюорографа на 2012 рік. графік роботи пересувного флюорографа надається у виконавчий комітет Шепетівської міської ради та Шепетівський район електричних мереж ПАТ «Хмельницькобленерго».

 

Створено бригаду в складі механіка, рентген - лаборанта і лікаря які відповідають за проведення профілактичних оглядів.

Створено комісію по контролю за роботою пересувного флюорографа в складі завідувача поліклінікою, районного рентгенолога, районного фтизіатра.

Своєчасно проводиться до обстеження осіб з виявленою рентген - патологією.

На протязі року пересувний флюорограф працював 189 днів ,щоденна нагрузка становить 70,5 чоловік.

В 2010 році введено новий цифровий стаціонарний флюорограф, що дало змогу якісно проводити рентгенологічні обстеження та виявлення рентген – патології. Через профілактичні флюорографічні огляди виявлено, 36 хворих, що становить 67% від загальної кількості в перше виявлених хворих, в тому числі пересувним флюорографом виявлено 6 хворих. Збільшення флюорографічних обстежень дало можливість виявити на 31,7% випадків хворих з деструктивним туберкульозом.

В 2012 році з деструктивними формами туберкульозу виявлено 26 хворих. У 32 хворих за допомогою аналізу мікроскопії мазка виявлено мікобактерії.

Серед вперше виявлених хворих виявлено: непрацюючих – 42 хворих, пенсіонери – 5 хворих. На обліку перебуває 147 хворих з активними формами туберкульозу.

 

 

Керуючий справами виконавчого

комітету Шепетівської міської ради                             П. Капелюх

 

     Споживчий ринок       

      mvs