Шепетівська міська рада

старий сайт

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home Міська рада Проекти виконкому Про роботу міського будинку культури, щодо організації роботи з молоддю.

Про роботу міського будинку культури, щодо організації роботи з молоддю.

Україна

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ ШЕПЕТІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

РІШЕння

 

«___»__________2013 року м. Шепетівка №

Про роботу міського будинку культури,

щодо організації роботи з молоддю.

 

Заслухавши та обговоривши інформацію директора міського будинку культури Талімончук В.І. про роботу міського будинку культури щодо організації роботи з молоддю, виконком міської ради відмічає, що колективом будинку культури проведена відповідна робота по створенню умов для повноцінної реалізації творчих здібностей, культурних потреб та інтересів молоді через участь її в об’єднаннях та гуртках самодіяльної художньої творчості сприянні в галузі мистецтва.

З загальної кількості заходів (171) які проходять ,30 % складають заходи для молоді. Увійшло в традицію проводити такі заходи:

1. З національно-патріотичного виховання, а саме популяризації української культури, звичаїв традицій та обрядів прививання почуття патріотизму та любові до рідного краю (вечір вшанування «Герої серед нас», шоу - програма «Дівчина – Весна» та ін.);

2. Впровадженням нових сучасних форм культурно-дозвілевої діяльності,залучення молоді до різноманітних конкурсів, фестивалів, клубів за інтересами, враховуючи їх інтереси та вимоги (регіональне свято «Золоте коло», ток - шоу «Територія кохання» та ін..;

3. - пропаганда здорового способу життя (вечір «Молодь вперед!», «Молодь обирає здоров’я» та ін.)

В 15 клубних формуваннях (з яких 6 носять звання «народний» та «зразковий») свої здібності реалізує молодь різних вікових категорій. Результатом творчої роботи є високі нагороди, які отримали аматорські колективи на конкурсах та фестивалях різних рівнів.

Вихованню гармонійно розвинутої особистості сприяє і спільна робота міського будинку культури з навчальними закладами міста, позашкільними установами, молодіжними організаціями та бібліотеками міста.

Разом з тим проаналізувавши всю роботу ми бачимо що є і ряд проблем:

-          не в повній мірі використовуються можливості щодо залучення молоді до самодіяльної художньої творчості;

-          не завжди оперативно проходить реагування на зміни попиту в новітніх формах роботи з молоддю;

-          потребує зміцнення та вдосконалення матеріально-технічна база МБК.

Виходячи з вищезазначеного, керуючись ст. 32 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні”, виконавчий комітет міської ради

ВИРІШИВ:

  1. Інформацію директора міського будинку культури Талімончук В.І «Про роботу міського будинку культури, щодо організації роботи з молоддю» взяти до відома (додається).
  2. Директору міського будинку культури (ТалімончукВ.І.):

2.1 До 01.07.2013 р. розробити план заходів по усуненню зазначених недоліків,

спрямувати свою діяльність на вдосконалення та осучаснення форм роботи з

молоддю.

2.2 Активізувати роботу по впровадженню нових сучасних форм роботи.

2.3 Урізноманітнити репертуар, види і жанри колективів , виконавців , оновлювати

програми творчих колективів, виходячи з вимог часу.

2.4 Спрямувати роботу по залученню молоді до відродження народної культури і

традиційною обрядовістю, фольклором, етнографією.

  1. Фінансовому управлінню (Дрищ В.О.), відділу культури (Матиціна В.П.) вишукати

можливість фінансової підтримки щодо зміцнення матеріально - технічної бази міського будинку культури.

4.  Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови

Зайцеву Т.Г.

 

Міський голова                           С.Антонюк

 

 


 

Довідка

про роботу міського будинку культури

щодо організації роботи з молоддю.

 

Наша держава гарантує свободу мистецької творчості й широкий доступ громадян до всього комплексу культурно-мистецьких надбань народу- зокрема розвиток культури української нації та культур національних меншин,естетичного виховання молоді і підлітків, доступність культурних цінностей, усіх видів культурних послуг та забезпечення умов для творчого розвитку особистості. Вся робота міського будинку культури спрямована навирішення цих питань.

Особливу увагу в 2012-2013 рр. було приділенороботі з молоддю, яка була спрямована в трьох основних напрямках:

5.                 - національно-патріотичне виховання, а саме популяризації української культури, звичаїв традицій та обрядів прививання почуття патріотизму та любові до рідного краю;

6.                 - впровадження та розвиток нових сучасних форм культурно-дозвілевої діяльності,залучення молоді до різноманітних конкурсів,фестивалів, клубів за інтересами,враховуючи їх інтереси та вимоги;

7.                 - пропаганда здорового способу життя.

 

Протягом цього періоду міським будинком культури спільно з відділом у справах сім’ї , молоді та спорту закладами освіти та молодіжними громадськими організаціямибуло проведено ряд заходів для молоді міста.

Так, традиційними уже стали заходи до Дня св. Валентина. В 2012 році було проведено шоу програму «Територія кохання»,а 14 лютого 2013 р святковий вечір «Так ніхто не кохав».

В квітні 2012 р. відбулось фольклорний шоу - конкурс краси «Дівчина весна» участь в якому брали старшокласниці та студентки міста. Головним завданням дівчат було вразити глядачів не тільки своєю вродою, а й через свій розум і талант розкрити любов до своєї культури, рідного краю, особливе та естетичне ставлення до культури свого народу.

В червні в рамках святкування Дня молоді та Дня Конституції спільно з відділом у справах сім»ї , молоді та спорту було проведено вечір відпочинку «Молодь, вперед!», участь в якому прийняли молодіжні організації та колективи художньої самодіяльності міста.

Восени спільно з центром зайнятості та управлінням освіти для майбутніх абітурієнтів було організовано «Ярмарок професій», на якому представники вищих навчальних закладів презентували свої ВУЗи.

В кінці жовтня для старшокласників міста було проведено вечір відпочинку «Осінній Бал», участь в якому приймали колективи художньої самодіяльності МБК. Свято завершилось святковою дискотекою.

В листопаді організовано урочистий вечір до Дня Студентів «Від сесії до сесії..!», участь в якому брала активна і талановита студентська молодь навчальних закладів міста. А в кінці листопада за Всеукраїнською акцією Анти СНІД був проведений тематичний вечір – « Ми проти СНІДу!» Основна тема заходу – альтернативою шкідливим звичкам є – спорт, музика, танець і т.д. В проведенні заходу участь брали новостворені молодіжні команди міста, солісти, колективи та студентська молодь.

Протягом 2012-2013 років молодіжні колективи та ініціативна молодь міста продовжувала активно брати участь у заходах до Дня Міста, Івана Купала, Проводи Зими, шоу – програмах , благодійних акціях, державних святах та вечорах відпочинку. У 2012р.-2013р. в МБК пройшли такі заходи для молоді як : КВК між командами шкіл міста; міські та регіональні конкурс команд КВК на тему правил дорожнього руху; по пожежній безпеці, «Молодь обирає здоров»я»,профорієнтаційні турніри знавців професій.

Приємно відзначити, що в 2012р. в культурно – дозвіллевій діяльності молоді міста зазвучали нові імена, це: Поалелунж Анастасія, ЛєраМетельська, Руслан Дмитренко та інші. Відкриттям року стали одразу чотири новостворені та потужні колективи, які переважно з’явились на початку 2012 року, і активно беруть участь в молодіжних шоу та масових заходах міста, це колектив спортивного напрямку «StreetWorkout», рок - гурт «Breech», колектив брейкдансу «BBoy 3» та студентська команда КВК «Оргія». Не дивлячись на ще малий досвід, ці колективи показали високій професіоналізм, великі можливості і неймовірне бажання вдосконалюватись в своєму стилі надалі та стали стабільними партнерами в організації масових заходів , які проводилися МБК.

Крім організації молодіжних заходівпри будинку культури працюють клубні формування, де молоді люди нашого міста мають можливість реалізувати свій творчий потенціал і ми уже можемо розказати про певні творчі здобутки цих колективів.

Так 1-2 травня 2012 на базі хореографічних колективів Шепетівського МБК відбулося Регіональне свято танцю « Золоте Коло», участь в якому взяли 18 колективів,які представляли Хмельницьку ,Рівненську та Волинську області . Високі результати і чудовий рівень показали хореографічні колективи Шепетівського МБК, які вибороли призові місця! В цьому році свято танцю «Золоте коло» буде проходити 1-2 червня,і міністерством культури йому присвоєно статус Всеукраїнського. Також хореографічні колективи

МБК ,а це народний аматорський ансамбль спортивно-бального танцю «Віват» (керівник О.М.Талімончук), естрадно-хореографічний колектив «Інеш» ( керівник І.М.Гордійчук), ансамбль сучасного танцю «Асорті» ( керівник Л.В. Денесюк) постійно приймають участь в обласних, регіональних, всеукраїнських та міжнародних фестивалях,де гідно представляють наше місто

На протязі 2012-2013 рр. народний аматорський рок гурт «Кальцій», керівник О.Цьомик брав участь у концертах та заходах міського будинку культури та міста таких як «День молоді», «Свято міста». Здобули перемогу в регіональному фестивалі альтернативної музики, ,який проходив в м.Нетішин. Зараз колектив готується до обласного огляду –конкурсу інструментальних ансамблів.

 

До речі, потрібно відмітити ,що в будинку культури 50% працівників – молодь,яка фактично і проводить всю цю роботу. Крім того ми своїх молодих працівників підтримуємо в усіх їх проектах, даємо можливість реалізувати їх творчі задуми, підтримуємо прагнення до підвищення свого професійного рівня.

Разом з тим проаналізувавши всю роботу ми бачимо що є і ряд проблем:

-          не в повній мірі використовуються можливості щодо залучення молоді до самодіяльної художньої творчості;

-          не завжди оперативно проходить реагування на зміни попиту в новітніх формах роботи з молоддю;

-          потребує зміцнення та вдосконалення матеріально-технічна база МБК.

Ми працюємо над цими проблемами і я думаю, що колетив і разом з вашою підтримкою подолаємо їх.

 

 

     Споживчий ринок       

      mvs