Шепетівська міська рада

старий сайт

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home Міська рада Проекти виконкому Про стан забезпечення пожежної безпеки м. Шепетівка.

Про стан забезпечення пожежної безпеки м. Шепетівка.

У к р а ї н а                  

ВИКОНАВЧИЙ   КОМІ ТЕ Т ШЕПЕТІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

РІШЕННЯ

 

     від ____ травня 2013 року                                         м. Шепетівка                                № ___

Про стан забезпечення пожежної

безпеки м. Шепетівка.

 

           З кожним роком проблемні питання, пов’язані із пожежною безпекою об’єктів господарювання, помешкань жителів нашого міста стають усе гострішими. За 2012 рік в місті відбулось 38 пожеж. Внаслідок пожеж загинуло 2 особи, пошкоджено 27 будівель, 6 одиниць техніки, збитки становлять     876,6 тис. гривень. З метою поліпшення стану пожежної безпеки м.Шепетівка та керуючись ст. 31 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконком міської ради

ВИРІШИВ:

1. Силами адміністрацій об'єктів, пожежно-технічних комісій, добровільних пожежних формувань організувати комісійні перевірки протипожежного стану виробничих, складських приміщень, культурно-видовищних, оздоровчих закладів, інших будівель з масовим перебуванням людей в тому числі дітей. Вжити заходів щодо усунення виявлених недоліків.

2. Наказами керівників підприємств визначити відповідальних осіб за протипожежний стан будівель, дільниць, приміщень, цехів, складів та справність електроустановок, технологічного обладнання, на яких покласти контроль за станом протипожежного режиму.

3. Рекомендувати керівникам організувати проведення громадських оглядів протипожежного стану об'єктів із залученням до цього членів добровільних пожежних дружин та інших протипожежних формувань. В ході оглядів проаналізувати стан і визначити додаткові заходи щодо посилення пожежної безпеки об'єктів. Перевірити боєздатність добровільних пожежних дружин, справність систем виявлення та гасіння пожеж, пожежної техніки, водопостачання. Встановити вогнегасники у визначених для цього місцях .

4. Керівникам, установ, підприємств та організацій:

- здійснити перевірку технічного стану, а при необхідності відремонтувати прилади пічного опалення, пристрої блискавкозахисту, електрообладнання. Встановити постійний контроль за правильністю їх утримання та експлуатації, своєчасним і якісним ремонтом;

- очистити виробничі, складські та господарські території, горища, підвали від спалимих матеріалів. Знести тимчасові дерев'яні будівлі, що знаходяться в протипожежних розривах. Категорично заборонити спалювання сміття, виробничих відходів біля будівель та споруд, їх утилізацію здійснювати тільки у спеціально відведених для цього місцях;

- забезпечити приміщення необхідною кількістю первинних засобів пожежогасіння, привести в робочий стан вогнегасники, укомплектувати пожежні щити необхідним інвентарем;

- визначити порядок зберігання та використання вибухонебезпечних речовин, балонів з газами, карбіду кальцію та інших матеріалів, що мають підвищену пожежну небезпеку. Особливу увагу звернути на відповідність протипожежним вимогам місць їх використання, фасування, проведення зливо-наливних операцій;

- провести додаткові протипожежні інструктажі з працівниками, що зайняті на роботах з підвищеною пожежною небезпекою, обслуговуючим персоналом електроустановок, вентиляційного, технологічного інженерного обладнання;

- на кожному підприємстві опрацювати загальнооб’єктові інструкції про заходи пожежної безпеки. Переглянути та доповнити склад бойових розрахунків добровільних пожежних дружин (команд). Закріпити за ними виробничі дільниці для нагляду за дотриманням протипожежного режиму.

5. Директору «Шепетівського РЕП» провести перевірку технічного стану і комплектування обладнанням техніки, що залучається до пожежогасіння відповідно оперативно-мобілізаційних планів гасіння тривалих лісових пожеж, торфовищ, полів.

             6. Керівникам дошкільних установ, навчальних, лікувальних, оздоровчих, культурно-видовищних закладів, готелів та інших об'єктів з масовим перебуванням людей практично відпрацювати з обслуговуючим персоналом дії згідно планів евакуації на випадок пожежі, провести ремонти систем автоматичної пожежної сигналізації із подальшим виведенням на пульти централізованого спостерігання.

7. У відповідності до вимог наказу начальника цивільного захисту області, голови облдержадміністрації від 19.02.08 року №3 «Про створення та організацію роботи консультаційних пунктів щодо дій у надзвичайних ситуаціях, при пожежах та інших надзвичайних подіях при органах місцевого самоврядування» при УК «Управдом» та УК «Житлофонд» до 01.07.2013 обладнати відповідні приміщення для проведення навчання населення щодо дій у надзвичайних ситуаціях, при пожежах та інших надзвичайних подіях.

8. Управлінню праці та соціального захисту населення, відділу у справах сім’ї , молоді та спорту, службі у справах дітей відкоригувати списки багатодітних сімей, неблагонадійних та одиноких-пристарілих громадян. Комісійно провести обстеження помешкань даної групи осіб, вжити заходи щодо виділення коштів для покращення протипожежного стану їх особистих домоволодінь.

             9. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника міського голови Діхтярука О.Л. та завідувача сектором з питань НС та ЦЗН Кикоть М.Ю.

Міський голова                                С. Антонюк

 

     Споживчий ринок       

      mvs