Шепетівська міська рада

старий сайт

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home Міська рада Проекти виконкому Про хід виконання рішення виконкому від 21.04.2011р. «Про стан та проблеми залученя інвестицій в економіку міста»

Про хід виконання рішення виконкому від 21.04.2011р. «Про стан та проблеми залученя інвестицій в економіку міста»

УКРАЇНА

ВИКОНАВЧИЙ   КОМІТЕТ ШЕПЕТІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

 

Р І Ш Е Н Н Я

“_____” _______ 2013р.           м. Шепетівка                      № ___

Про хід виконання рішення виконкому

від 21.04.2011р. «Про стан та проблеми

залученя інвестицій в економіку міста»

                                                                                               

Заслухавши та обговоривши інформацію начальника управління економічного розвитку Гриня О.М. про стан та проблеми залучення інвестицій в економіку м.Шепетівки виконавчий комітет міської ради відмічає, що в економіку міста, згідно статистичних даних, за 2012 рік спрямовано 52919 тис. грн. капітальних інвестицій.

Загальний обсяг прямих іноземних інвестицій на 1 квітня 2013 року склав 3207,3 тис. дол. США. Темп росту до відповідного періоду минулого року склав 102,7%. У розрахунку на одну особу населення – 74,1 дол. США проти 72 дол. за відповідний період минулого року. В місті працює 5 підприємств з іноземними інвестиціями.

У 2012 році експортні операції здійснювали 7 промислових підприємств. Обсяг експорту за січень-березень 2013 року становив 9941,2 тис. дол. США, що складає 110,3% до відповідного періоду минулого року. Обсяг імпорту за цей же період складає 11,6 тис. дол. США, що становить 2% до відповідного періоду минулого року. Зовнішньоторговельний баланс має позитивне сальдо у 9929,6 тис. дол. США.

Разом із тим необхідно відмітити, що існують проблеми, які негативно впливають на процес залучення інвестування, а саме:

-          відсутність сучасних інформаційних систем зв’язку з потенційними інвесторами, а також складність в інформаційному забезпеченні та інформаційній підтримці прийняття управлінських рішень;

-          низька зацікавленість внутрішнього інвестора, відсутність дієвих механізмів стимулювання внутрішніх інвестицій на місцевому рівні;

-          низький рівень конкуренції виробництва, інноваційної активності та невисока платоспроможність підприємств;

-          високі інвестиційні ризики та низька норма рентабельності  більшості промислових підприємств.

На підставі вище викладеного та керуючись ст.35, ст. 40   Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет міської ради Вирішив:

1.Інформацію начальника управління економічного розвитку О. Гриня про стан та проблеми залучення інвестицій в економіку м. Шепетівки взяти до відома (додається).

2.Управлінню економічного розвитку:

- Спільно з власниками депресивних підприємств здійснювати пошук інвесторів;

- Постійно оновлювати рубрику «Інвестиційна політика» на Інтернет сайті міської ради;

- Спільно з управліннями, відділами та іншими підрозділами виконавчого комітету Шепетівської міської ради періодично оновлювати рекламно – іміджеву продукцію та інформаційно – презентаційні матеріали про місто.

3.Державним реєстраторам, державним адміністраторам надавати всебічну підтримку при здійснення процесу реєстрації та видачі документів дозвільного характеру суб’єктам підприємницької діяльності які планують здійснювати діяльність у сфері виробництва, в статутному фонді яких присутня частка іноземних інвестицій.

4.Рекомендувати підприємствам, установам, організаціям міста усіх форм власності активізувати роботу у частині залучення інвестицій в т.ч. за рахунок участі суб’єктів господарювання у програмах міжнародного співробітництва, співпраці з донорськими організаціями, щодо залучення коштів для фінансування інвестиційних проектів.

5.Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови   Діхтярука О.Л., начальника управління економічного розвитку Гриня О.М.

Міський голова                                                      С. Антонюк

 

     Споживчий ринок       

      mvs