Шепетівська міська рада

старий сайт

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home Міська рада Проекти виконкому Про стан роботи із зверненнями громадян на окремих підприємствах та установах міста

Про стан роботи із зверненнями громадян на окремих підприємствах та установах міста

Україна

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ ШЕПЕТІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

 

РІШЕННЯ

“____” листопада 2013 року                   м. Шепетівка              № ________           

Про стан роботи із зверненнями

громадян на окремих підприємствах

та установах міста

       Заслухавши та обговоривши інформацію спеціаліста І категорії по розгляду заяв та скарг загального відділу Гурську І.Ю. " Про стан роботи із зверненнями громадян на окремих підприємствах та установах міста " виконавчий комітет міської ради зазначає, що загальним відділом проведена відповідна робота по дотриманню вимог Закону України від -2.10.1996 року №393 " Про звернення громадян" в адміністративно-комунальній інспекції, Шепетівському комунальному архітектурно-планувальному підприємстві та управлінні освіти виконавчого комітету Шепетівської міської ради.

         На вищезгаданих підприємствах міста здійснювались перевірки по питанню додержання конституційного права громадян на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування.

         Діловодство за зверненнями громадян ведеться окремо від інших видів кореспонденції. Забезпечується облік та належне проходження заяв і скарг, організовано особистий прийом, ведеться робота по вирішенню звернень громадян.

До управління освіти з 01 січня 2013 року по 08 жовтня 2013 року надійшло 11 письмових звернень та 20 осіб звернулося на особистому прийомі . Громадяни міста зверталися з приводу працевлаштування, дослідження ситуацій порушення поведінки та відвідування шкільних закладів учнями..

В адміністративно-комунальну інспекцію з 01.01.2013р по 05.08.2013 р. надійшло 46 письмових звернень . Найбільша їх кількість стосується порушення санітарних норм та норм благоустрою міста. Проведеною перевіркою встановлено, що ведення діловодства за зверненнями громадян повною мірою відповідає нормам "Інструкції з діловодства за зверненнями громадян в органах державної влади і місцевого самоврядування, об’єднаннях громадян, на підприємствах, в установах, організаціях незалежно від форм власності, в засобах масової інформації" .

За період з 01.01.2013р по 24.10.2013р. до Шепетівського комунального архітектурно-планувального підприємства надійшло 94 письмові звернення. Всі зареєстровані звернення є заявами на оформлення технічної документації.. Близько 90% всіх запитів виконуються відразу.

           З метою належної організації розгляду та вирішення звернень громадян , організації особистого прийому, керуючись ст. 38 Закону України " Про місцеве самоврядування в Україні " виконавчий комітет Шепетівської міської ради

ВИРІШИВ:

 

  1. Інформацію “Про стан роботи із зверненнями громадян на окремих підприємствах та установах міста” взяти до відома (додається).
  2. Керівникам управління освіти (Тихончук Л.І.), адміністративно-комунальної інспекції (Руденко В.Й.), Шепетівського комунального архітектурно-планувального підприємства (Зозуля Н.А.), які перевірялись, продовжувати роботу щодо забезпечення реалізації громадянами конституційного права на звернення.

     3.   Інформацію про результати перевірок довести до відома керівників підприємств..

     4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на керуючого справами виконавчого комітету Шепетівської міської ради Капелюха П.М.

Міський голова                                             С.Антонюк


ГОТУВАВ:

Спеціаліст І категоріїї

по розгляду заяв та скарг

загального відділу                                                         І.Гурська

ЗАВІЗОВАНО:

Начальник загального відділу                                         О.Новачук

Начальник юридичного відділу                                        О.Піголь

Керуючий справами виконавчого комітету                       П. Капелюх                      

Шепетівської міської ради


                                                                                                        Додаток

до рішення виконавчого комітету міської ради

№ ___від "__" листопада 2013 р.

ІНФОРМАЦІЯ

про стан роботи із зверненнями громадян

на окремих підприємствах та установах міста

Відповідно до рішення виконавчого комітету Шепетівської міської ради № 17 від 21.02.2013р. для розгляду на засіданні виконавчого комітету вивчено та проаналізовано стан роботи із зверненнями громадян в адміністративно-комунальній інспекції, Шепетівському комунальному архітектурно-планувальному підприємстві, управлінні освіти виконавчого комітету Шепетівської міської ради.

Як показало вивчення на місцях не срізь проводиться відповідна робота по реалізації вимог Закону України “Про звернення громадян” та Указу Президента України від 07.02.2008 р. № 109/2008 “Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування”.

Діловодство за зверненнями громадян ведеться окремо від інших видів кореспонденції. Забезпечується облік та належне проходження заяв і скарг, організовано особистий прийом, ведеться робота по вирішенню звернень громадян.

До управління освіти з 01 січня 2013 року по 08 жовтня 2013 року надійшло 11 письмових звернень та 20 осіб звернулося на особистому прийомі. Громадяни міста зверталися з приводу працевлаштування, дослідження ситуацій порушення поведінки та відвідування шкільних закладів учнями..

В адміністративно-комунальну інспекцію з 01.01.2013р по 05.08.2013 р. надійшло 46 письмових звернень. Найбільша їх кількість стосується порушення санітарних норм та норм благоустрою міста. Проведеною перевіркою встановлено, що ведення діловодства за зверненнями громадян повною мірою відповідає нормам "Інструкції з діловодства за зверненнями громадян в органах державної влади і місцевого самоврядування, об’єднаннях громадян, на підприємствах, в установах, організаціях незалежно від форм власності, в засобах масової інформації" .

За період з 01.01.2013р по 24.10.2013р. до Шепетівського комунального архітектурно-планувального підприємства надійшло 94 письмові звернення. Всі зареєстровані звернення є заявами на оформлення технічної документації. Близько 90% всіх запитів виконуються відразу.

Велика частина звернень, які надходять до виконавчого комітету належать до компетенції цих підприємств та установ, оскільки звернення з резолюцією міського голови та першого заступника направляються для вирішення в адміністративно-комунальну інспекцію, управляння освіти виконавчого комітету Шепетівської міської ради.

Під час проведення перевірки стану розгляду звернень громадян надано методичну та практичну допомогу працівникам, які відповідають за діловодство. Робота із зверненнями громадян у зазначених комунальних підприємствах та управлінні освіти ведеться на належному рівні. Керівникам продовжувати тримати на контролі роботу із зверненнями громадян, щоб не допустити фактів тяганини та байдужості при вирішенні питань, неякісних та необґрунтованих відповідей, неповних та несвоєчасних роз"ясень на заяви громадян, щоб запобігти повторних звернень та у вище стоячі органи.

Керуючий справами виконавчого комітету                                П.Капелюх

Шепетівської міської ради                                      

 

     Споживчий ринок       

      mvs