Шепетівська міська рада

старий сайт

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home Міська рада Проекти виконкому Про стан боротьби зі злочинністю за 2013 рік в м. Шепетівка

Про стан боротьби зі злочинністю за 2013 рік в м. Шепетівка

Україна

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ ШЕПЕТІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

РІШЕННЯ

«____» січня 2014 року                       м. Шепетівка                            № ______

Про стан боротьби зі

злочинністю за 2013 рік

в м. Шепетівка

          Заслухавши та обговоривши інформацію начальника МВ УМВС України в Хмельницькій області Бакуна С.М. «Про стан боротьби зі злочинністю в м. Шепетівка за 2013рік», виконавчий комітет міської ради зазначає: керівництвом та особовим складом Шепетівського міськвідділу внутрішніх справ проведено комплекс організаційних та практичних заходів, спрямованих на налагодження дійового контролю щодо попередження та припинення протиправних проявів, профілактики кримінальних та адміністративних правопорушень, забезпечення особистої та майнової безпеки громадян, стабілізації криміногенної обстановки на території обслуговування.

Слід зазначити, що протягом 2013 року на території м. Шепетівки в Єдиному реєстрі досудових розслідувань було зареєстровано – 327 кримінальних правопорушень, в тому числі 11 по лінії боротьби з економічною злочинністю.

Протягом звітного періоду на території міста було організовано та проведено 39 оперативно-профілактичних та спеціальних операцій, 46 рейдів, відпрацювань, перевірок, тощо. До проведення вказаних заходів було залучено співробітників всіх підрозділів та служб міськвідділу, незалежно від напрямку здійснюваних заходів.

Дільничними інспекторами міліції у 2013 році розглянуто 3576 повідомлень та звернень громадян - жителів міста, в тому числі 3385, які були зареєстровані в журналах реєстрації єдиного обліку чергової частини міськвідділу. В порівняні з 2012 роком відмічається активізація роботи дільничних інспекторів міліції по виявленню та документуванню адміністративних правопорушень щодо насильства в сім'ї, по ст. 173-2 КУпАП на даний час складено 176 адміністративних протоколів.

Також в порівнянні з аналогічними періодом 2012 року більше було виявлено порушень правил торгівлі (на даний час складено 31 адмінпротокол за порушення ст.159 КУпАП та 57 адмінпротоколи за порушення ст.160 КУпАП).

Як позитивний результат роботи міського відділу є недопущення на території міста скоєння тяжких та резонансних кримінальних правопорушень та надзвичайних подій, пов’язаних зі зберіганням та використанням мисливської зброї.          

В звітному періоді співробітниками Шепетівського міськвідділу не було виявлено фактів корупційних діянь з боку посадових осіб та державних службовців на території      м. Шепетівка.

Станом на 01.01.2014 року на обліках в Шепетівському МВ УМВСУ по місту Шепетівка перебуває 364 особи, з них:

-          21- адміннаглядних ;

-          181- раніше судимих ;

-          149 - умовно засуджених;

-          13 - психічно хворих ;

-          83 - осіб ромської національності ( які офіційно зареєстровані).

Співробітники Шепетівського МВ УМВС України в Хмельницькій області спільно з двома громадськими формуваннями «Сварог-Захист» та «Стражнік» протягом року проводили патрулювання міста, в ході яких затримано 48 осіб.

Разом з тим, гострою залишається проблема по розкриттю злочинів загально кримінальної спрямованості. Всього в Шепетівському МВ УМВС України в Хмельницькій області на обліку перебуває 2483 нерозкритих кримінальних правопорушень минулих років. На даний час розкрито тільки 129, або 39,8 % від загальної кількості.        

Виходячи з вище викладеного, керуючись ст.38 Закону України "Про місцеве   самоврядування в Україні", виконавчий комітет міської ради

ВИРІШИВ:

1. Інформацію начальника Шепетівського МВ УМВС України в Хмельницькій області Бакуна С.М. «Про стан боротьби зі злочинністю в м. Шепетівка за 2013 р.» взяти до відома (додається).

2. З метою покращення стану криміногенної обстановки на території міста рекомендувати Шепетівському МВ УМВС України в Хмельницькій області:  

    2.1.  Посилити роботу по патрулюванню місць масового відпочинку дітей та молоді з метою профілактики підліткової злочинності.

     2.2. Координувати роботу щодо забезпечення законності, охорони прав, свобод та законних інтересів громадян міста з лінійним відділенням міліції ст. Шепетівка.

     2.3 Підвищити ефективність оперативно-службової діяльності співробітників міського відділу в розкритті скоєних злочинів.

     2.4. Провести заходи щодо недопущення правопорушень у сфері службової, господарської діяльності, пов’язаних із використанням бюджетних коштів та земельних ресурсів.

     2.5 Вжити заходів по контролю за дотриманням суб’єктами господарювання, які здійснюють діяльність у сфері заготівлі та переробки чорних та кольорових металів вимог чинного законодавства.

 

3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови               Т.Г. Зайцеву

 

 

Міський голова                                                     С. Антонюк

 

     Споживчий ринок       

      mvs