Шепетівська міська рада

старий сайт

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home Міська рада Проекти виконкому Про стан боротьби зі злочинністю в м. Шепетівка за 9 місяців 2011р.

Про стан боротьби зі злочинністю в м. Шепетівка за 9 місяців 2011р.

Проект

Україна

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ ШЕПЕТІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

 

Рішення

від 20 жовтня 2011 року                           м. Шепетівка                                   № _______

Про стан боротьби зі злочинністю

в м. Шепетівка за 9 місяців 2011р.

       Заслухавши та обговоривши інформацію начальника Шепетівського МВ УМВС України в Хмельницькій області полковника міліції Мосендза П.П. "Про стан боротьби зі злочинністю в м. Шепетівка за 9 місяців 2011р.", виконавчий комітет міської ради відзначає, що керівництвом та особовим складом Шепетівського МВ УМВС України в Хмельницькій області проведено ряд заходів, спрямованих на виконання Комплексної програми профілактики злочинності у м. Шепетівка на 2011-2015 роки.

 

     Протягом звітного періоду основні зусилля в оперативно-службовій діяльності керівництва та особового складу міськвідділу були зосереджені на розкритті тяжких та особливо тяжких злочинів, злочинів минулих років та злочинів, скоєних проти особи та власності. Результати проведеної роботи свідчать про незначне зростання стану злочинності загальнокримінальної спрямованості, збільшення кількості майнових злочинів, що зумовлено певною нестабільністю криміногенної ситуації на території міста. Так, за 9 місяців 2011року всього було скоєно 354 злочини загальнокримінальної спрямованості проти 321 за аналогічний період 2010 року, тобто, спостерігається ріст рівня кримінальної злочинності на +9,1%. Разом з тим, слід зазначити, що намітилась тенденція зниження підліткової злочинності. Неповнолітніми було скоєно 8 злочинів проти 21 за аналогічний період 2010 року.

     Разом з тим, в роботі Шепетівського міськвідділу по боротьбі зі злочинністю є певні проблеми. Найбільш проблемним є питання розкриття крадіжок особистого та колективного майна, ріст даного виду злочинів збільшився зі 196 у 2010 році до 203 у 2011 році, проте, вони складають 58,1% від загальної кількості. Розкритими на даний час є лише 83 крадіжки або 39,4% від загальної кількості скоєних. Основними причинами низького їх розкриття є   недостатня ефективність оперативно-службової діяльності особового складу міськвідділу в даному напрямку роботи, а також відсутність надійної системи охорони майна, а саме: магазинів, офісів, квартир, будинків, гаражів тощо, що сприяє скоєнню даного виду злочинів.

     Крім   цього, серйозну стурбованість викликають:

- стан злочинності в таких районах міста, як вулиці Шешукова, К.Маркса, пр. Миру, селище Косецьке, в яких у звітному періоді зареєстровано 44,7 % всіх скоєних злочинів;

- міграція населення, в тому числі і прибуття осіб з криміногенним минулим, наявність «гастролюючого» злочинного елементу, в тому числі осіб тимчасово проживаючих в місті, які займаються наркобізнесом, втягуючи у злочинну діяльність місцевих жителів, що сприяє росту злочинності, поширенню наркозлочинів, ускладненню криміногенної ситуації у місті в цілому;  

- розповсюдження та реалізація громадянами наркотичних речовин, в основному макової соломки та маріхуани, виготовлення наркозасобів, в тому числі, з лікарських препаратів;

- скоєння злочинів громадянами в стані алкогольного сп’яніння, а також групами осіб тощо.

       Виходячи з вищевикладеного, керуючись ст.38 Закону України "Про місцеве   самоврядування в Україні", виконавчий комітет міської ради

                                                      в и р і ш и в:

1.Інформацію начальника Шепетівського МВ УМВС України в Хмельницькій області полковника міліції   Мосендза П.П. "Про стан боротьби зі злочинністю в м. Шепетівка" взяти до відома (додається).

2. Шепетівському МВ УМВС України в Хмельницькій області продовжити роботу по проведенню профілактичних та оперативних заходів з метою покращення стану криміногенної обстановки на території міста. Для цього:

     2.1. Підвищити ефективність оперативно-службової діяльності особового складу в розкритті скоєних злочинів через активізацію взаємодії з лінійним відділенням міліції на ст. Шепетівка, органами місцевого самоврядування тощо.

         2.2. Здійснювати постійний систематичний контроль за дотриманням суб`єктами господарювання, які здійснюють діяльність у сфері заготівлі та переробки чорних та кольорових металів, Законів України «Про металобрухт» та «Про ліцензування певних видів господарської діяльності» та дотримання ними ліцензійних умов провадження господарської   діяльності по переробці та заготівлі кольорових та чорних металів.

         2.3. Налагодити дієву співпрацю з адміністративно-комунальною інспекцією з питань додержання на вулицях міста чистоти та порядку, належного санітарного стану, своєчасно притягувати порушників до адміністративної відповідальності.

         2.4. Забезпечити неухильне виконання рішень виконкому №26 від 17.02.2011р. «Про внесення змін в рішення виконкомів «Про надання і затвердження дозволів на розміщення об`єктів торгівлі сфери послуг» та № 25 від 17.02.2011 року «Про впорядкування діяльності кафе «Клондайк» щодо дотримання режиму роботи торговельних закладів міста.            

         2.5. Посилити роботу по профілактиці та виявленню крадіжок каналізаційних люків, притягувати винних осіб до кримінальної відповідальності.          

       2.6. Продовжити практику висвітлення діяльності Шепетівського МВ УМВС України в Хмельницькій області у місцевих засобах масової інформації, ведення інформаційної та роз’яснювальної роботи щодо необхідності безумовного дотримання всіма громадянами норм чинного законодавства.  

3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови   Зайцеву Т.Г.

                 Міський голова                                                       С.А. Антонюк

 

     Споживчий ринок       

      mvs