Шепетівська міська рада

старий сайт

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home Паспорт територіальної громади міста

Проблем з оформлення документів у зв’язку з перейменуванням вулиці Шварца не буде

До шепетівського виконавчого комітету надійшло звернення від жителів вулиці Шварца щодо перейменування їхньої вулиці на вулицю імені Миколи Дзявульського. Жителів цікавило питання, чи виникнуть проблеми при переоформленні документів.
За інформацією начальника Шепетівського міського відділу Управління державної міграційної служби України в Хмельницькій області (паспортного столу) Ю. В Литвин., у паспортах осіб, зареєстрованих по вулиці Шварца, відмітку про її перейменування буде зроблено безкоштовно.
Лише у разі первинної реєстрації особи, вона повинна буде сплатити державне мито – 85 копійок, причому незалежно від назви вулиці.
Відповідно до листа голови Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва № 2-432-829/5754 від 2 жовтня 2003 року, законодавством України не передбачено обов’язкового внесення змін до свідоцтва про державну реєстрацію суб’єкта підприємницької діяльності чи ліцензії на здійснення певного виду господарської діяльності, у разі зміни назви вулиці чи номерів будинку.

Підставами для переоформлення ліцензії є зміна місцезнаходження юридичної особи або місця проживання фізичної особи, а перейменування вулиці не є зміною місцезнаходження чи місця проживання.
В інвентарних справах та інших документах бюро технічної інвентаризації безоплатно робиться запис про те, що назву вулиці змінено зі Шварца на Миколи Дзявульського, і цей запис завіряється печаткою БТІ.
За словами заступника міського голови Юрія Вахоцького, голови квартальних комітетів міста поінформовані, що у разі видачі тих чи інших довідок жителям перейменованої вулиці, у відповідній графі вказується: «вул. Миколи Дзявульського (колишня вул. Шварца)».
У випадку вимагання коштів з жителів колишньої вулиці Шварца плати з приводу її перейменування, просимо повідомляти правоохоронні органи про ці порушення.
Для довідки: знищений доведеними до відчаю селянами Дем’ян Савелійович Шварц, ім’я якого понад 80 років носила вулиця, мав безпосереднє відношення до злочинної колективізації, що спричинила штучний голод (голодомор) в Україні у 1932 – 1933 роках і призвела до смерті 11 мільйонів українців.

 

     Споживчий ринок       

      mvs