Шепетівська міська рада

старий сайт

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home Шепетівська ОДПІ За несвоєчасне подання звіту № 3ВР-1 передбачена відповідальність

За несвоєчасне подання звіту № 3ВР-1 передбачена відповідальність

Пунктом 9 ст. 17 Закону про РРО перед­бачено, що в разі неподання до контролю­ючих органів звітності, пов'язаної із засто­суванням РРО, РК та копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків з РРО дротовими або бездротовими каналами зв'язку, в разі обов'язковості її подання до суб'єктів господарювання, які здійсню­ють розрахункові операції за товари (послу­ги), застосовуються фінансові санкції у роз­мірі 10 неоподатковуваних мінімумів дохо­дів громадян (170 грн.).

Передбачено також адміністративну від­повідальність.

Так, згідно зі ст. 1551 КпАП порушення встановленого Законом про РРО порядку проведення розрахунків у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг тягне за собою накладення штрафу на осіб, які здійснюють розрахункові операції, від 2 до 5 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (34 — 85 грн.) і на посадових осіб — від 5 до 10 неоподатковуваних міні­мумів доходів громадян (85 — 170 грн.).

Вищезазначені дії, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за такі самі порушен­ня, тягнуть за собою накладення штрафу на осіб, які здійснюють розрахункові опе­рації, від 5 до 10 неоподатковуваних міні­мумів доходів громадян (85 — 170 грн.) і на посадових осіб — від 10 до 20 неопо­датковуваних мінімумів доходів громадян (170 - 340 грн.).

Таким чином, неподання або несвоєчас­не подання до контролюючих органів звітності, пов'язаної із використанням КОРО та РК, тягне за собою накладення штрафу відповідно до вимог Закону про РРО та КпАП.

 

     Споживчий ринок       

      mvs