Шепетівська міська рада

старий сайт

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home Шепетівська ОДПІ Запроваджено новий порядок ведення реєстру неприбуткових організацій

Запроваджено новий порядок ведення реєстру неприбуткових організацій

3 16.07.2016 р, набрала чинності постанова КМУ №440, якою затверджено новий Порядок (далі — Порядок № 440) ведення Реєстру неприбуткових установ та організацій (далі Реєстр). Зазначеним Порядком установлено правила включення неприбуткових підприємств, установ та організацій (далі — неприбуткові організації) до нового Реєстру та виключення з нього. Зауважимо, що постанову прийнято на виконання вимог Закону № 652 з метою приведення у відповідність установчих документів неприбуткових організацій із вимогами п. 133.4 ст. 133 Податкового кодексу для включення до нового Реєстру.

Слід зазначити, що прийнятий Порядок сприятиме врегулюванню спірних питань між контролюючими органами та неприбутковими організаціями при застосуванні положень Податкового кодексу щодо умов включення таких організацій до нового Реєстру.

Нагадаємо, неприбутковим підприємством, установою, організацією може бути неприбуткова організація, що та одночасно відповідає таким вимогам:

- утворена та зареєстрована в порядку, визначеному законом, що регулює діяльність відповідної неприбуткової організації;

- установчі документи такої організації мають містити заборону розподілу отриманих доходів (прибутків) або їх частини серед засновників (учасників), членів такої організації, працівників (крім оплати їхньої праці;  нарахування єдиного соціального внеску), членів органів управління та інших пов'язаних з ними осіб;

- установчими документами такої організації має бути передбачено передачу активів одній або кільком неприбутковим організаціям відповідного виду або зарахування до доходу бюджету у разі припинення юридичної особи (у результаті її ліквідації, злиття, поділу, приєднання або перетворення)*.

*3ауважимо, що положення цього абзацу не поширюється на об'єднання та асоціації об'єднань співвласників багатоквартирних будинків.

- таку організацію має бути внесено контролюючим органом до Реєстру неприбуткових установ та організацій.

 

     Споживчий ринок       

      mvs