Шепетівська міська рада

старий сайт

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home Шепетівська міжрайонна прокуратура інформує Шепетівська міжрайпрокуратура прийняла низку рішень за фактом загибелі неповнолітнього

Шепетівська міжрайпрокуратура прийняла низку рішень за фактом загибелі неповнолітнього

Окремі засоби масової інформації повідомляли про нещасний випадок, який стався 8 червня 2012 року у с.Чотирбоки Шепетівського району, коли під час грози цегляна стіна старої лазні, де ховалися від дощу двоє неповнолітніх, обвалилася на них, внаслідок чого один помер на місці події.    

Як встановлено під час перевірки, проведеної Шепетівською міжрайонною прокуратурою, приміщення напівзруйнованої лазні у липні минулого року в ТОВ «Подільський господар-2004» придбав О. як громадянин, котрий згодом самостійно розпочав її демонтаж.

За результатами вивчення обставин нещасного випадку територіальним управлінням Держгірпромнагляду, причиною вказаної події є недодержання власником приміщення порядку організації та виконання будівельно-монтажних робіт. Водночас, цей випадок не пов’язаний з охороною праці, оскільки потерпілий неповнолітній не перебував у трудових відносинах з особою, котра здійснювала демонтаж будівлі, та не виконував її доручення.

Крім того, громадянин О. не є суб’єктом порушення вимог законодавства про охорону праці, що у свою чергу виключає в його діях склад злочинів, передбачених статтями 271 (порушення вимог законодавства про охорону праці) та 272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою) Кримінального кодексу України.

Враховуючи зазначене, Шепетівською міжрайонною прокуратурою 6 серпня 2012 року прийнято рішення про відмову в порушенні кримінальної справи щодо громадянина О. за ст.ст. 271, 272 КК України.

Окрім того, міжрайпрокуратурою вдруге скасовано незаконну постанову слідчого Шепетівського МВ УМВСУ в області про відмову у порушенні кримінальної справи за зазначеним фактом за ст.119 (вбивство через необережність) КК України та спрямовано матеріали до міськвідділу міліції для проведення додаткової перевірки. Відносно слідчого міжрайонною прокуратурою порушено дисциплінарне провадження за допущення тяганини та неналежної перевірки матеріалів даної події.

Шепетівською міжрайонною прокуратурою Чотирбоківському сільському голові внесено подання з вимогою спрямувати власнику лазні листа щодо демонтажу приміщення або приведення його у відповідність до норм закону, а також вирішити питання про притягнення до відповідальності посадовців сільради, винних у неналежному контролі за забезпеченням надійності і безпечності споруд, незалежно від форм власності. 

Виконувач обов’язків

міжрайонного прокурора                                                                О. Заремба

 

     Споживчий ринок       

      mvs