Шепетівська міська рада

старий сайт

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home Міський ЦСССДМ Новини центру Шепетівський міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді інформує

Шепетівський міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді інформує

ogoloshenaПатронатна сім'я – новітня форма сімейного виховання в Україні

Тільки у сім'ї дитина може всебічно, гармонійно розвиватися. Держава контролює процес розвитку дітей, захищає їхні права. Якщо у родині не створено умови для нормального розвитку дитини, державою передбачено інші форми виховання, а саме: усиновлення, опіка, прийомні сім'ї, дитячі будинки сімейного типу та патронатні сім'ї, як новітня форма сімейного виховання.

Хто може бути патронатними вихователями?

Патронатний вихователь – це особа, яка за участі інших членів сім'ї надає послуги з догляду, виховання та реабілітації дитини у своїй сім'ї. Помічник патронатного вихователя – його чоловік/дружина чи інший дорослий член його сім'ї. 

Сім'я патронатного вихователя – сім'я, в якій за згоди всіх її членів повнолітня особа, яка пройшла спеціальний курс підготовки, виконує обов'язки патронатного вихователя на професійній основі. Патронатними вихователями можуть бути громадяниУкраїни, які перебувають у зареєстрованому шлюбі, мають досвід виховання дітей у сім'ї (окрім осіб, зазначених у статті 212 Сімейного кодексу України).

Скільки дітей може бути одночасно влаштовано під патронат?

Одночасно під патронат (в одну патронатну сім'ю) влаштовуються виключно діти (не залежно від їхньої кількості), які є братами-сестрами або до влаштування під патронат проживали в одній родині. Це принципово, тільки так можна здійснювати індивідуальний догляд, який відповідає потребам дитини. Термін перебування дитини під патронатом має бути максимально використаний для подолання наслідків.

Усіх кого зацікавила інформація про патронатну сім'ю звертайтесь за додатковою інформацією до Шепетівського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді за адресою: м. Шепетівка,вул. Островського,4. Тел.. 4-16-23, моб. (098)047 91 33

 

     Споживчий ринок       

      mvs