Шепетівська міська рада

старий сайт

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home Управління Держтехногенбезпеки ЩОБ НЕ ТРАПИЛОСЬ БІДИ !

ЩОБ НЕ ТРАПИЛОСЬ БІДИ !

Щоб у вас Новий рік був ра­дісним і не сталося пожежі під час свята, пам'ятайте про правила про­типожежної безпеки.

При влаштуванні новорічних ялинок особливу увагу слід звер­нути на дотримання правил про­типожежної безпеки. Відповідаль­ність за це, в першу чергу, покла­дається на дорослих. Адже наймен­ша байдужість чи необережність можуть призвести до небажаних наслідків.

Приміщення, в якому буде вста­новлена ялинка, повинно мати не менше двох виходів.

У громадських місцях забороня­ється влаштовувати ялинку на дру­гому і вищих поверхах. З примі­щення слід винести зайві речі, звільнити виходи, потурбуватися про засоби пожежогасіння, вікна в приміщеннях не повинні мати металевої сітки.

Освітлювати ялинку треба елек­тричними лампочками напругою не вище 12 вольт. Ні в якому випадку не можна використо­вувати дзвінкового, телефонного і радіопроводів. Провід має бути непошкодженим, ізольованим і розрахованим на напругу 220 вольт.

Під час свята обов'язково повинні чергувати дорослі.

Ялинку встановлюють і за­кріплюють на стійкій і міцній хрестовині так, щоб вершина її і гілки не торкалися ні стелі, ні стін. Не можна, щоб поблизу були килими, гардини, занавіски. Для прикрас ялинки не слід використовувати необроблену вогнезахисним розчином вату та іграшки з целулоїду чи інших легкозаймистих матеріалів. У приміщеннях, де встановлено ялинку, забороняється запалю­вати бенгальські вогні, користуватися хлопавками і свіч­ками. Небезпечно для життя одяга­тися у костюми з вати і марлі.

  Зрозуміло, що напоготові повинні бути засоби пожежогасіння - вогнегасники, відра з водою, покривала. Коли при   влаштуванні новоріч­них ялинок все буде враховано, то свято пройде радісно і весело.

З Новим Роком та Різдвом Христовим!

 

Начальник Шепетівського РВ

Управління Держтехногенбезепки

у Хмельницькій області

підполковник служби ц. з.

Олександр Конс

 

     Споживчий ринок       

      mvs