Шепетівська міська рада

старий сайт

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home Управління праці та соцзахисту населення Інформація по управлінню Інформація про проведену роботу відділом праці та соціальних зв`язків управлінням праці та соціального захисту населення станом на 01.04. 2015 р.

Інформація про проведену роботу відділом праці та соціальних зв`язків управлінням праці та соціального захисту населення станом на 01.04. 2015 р.

1. Щодо погашення заборгованості із виплати заробітної плати

Станом на 01.04.2015 р. заборгованість із виплати заробітної плати становить 613,9 тис. грн., що на 74,8 тис. грн. більше від початку року. По економічно – активних підприємствах заборгованість із виплати заробітної плати становить 74,7 тис. грн. На філії "Шепетівська ДЕД" ДП "Хмельницький облавтодор" заборгованість виникла в зв'язку із несвоєчасними розрахунками ВАТ "Державна акціонерна компанія "Автомобільні дороги України" з ДП "Хмельницький облавтодор" і становить 74,7 тис. грн. По підприємствах, щодо яких проводяться справи про банкрутство заборгованість становить 539,2 тис. грн. На ВАТ "Пульсар" борг становить 419,1 тис. грн. Відбувся продаж майна підприємства та у зв'язку з недостатньою кількістю грошової маси, отриманої від продажу цілісно – майнового комплексу товариства, борг по заробітній платі повністю не погашено. По ВАТ «Шепетівське підприємство по забезпеченню нафтопродуктами» Ухвалою господарського суду від 22 грудня 2014 року підприємство визнано банкрутом та розпочата ліквідаційна процедура на строк 12 місяців.

По економічно – неактивних підприємствах заборгованості не має.

З метою контролю за станом погашення заборгованості із виплати заробітної плати, на підприємствах міста розроблені та затверджені графіки погашення заборгованості на 2015 рік. Впродовж 2015 року проводиться аналіз стану виконання графіків, щотижневий та щодекадний моніторинги по підприємствах, установах та організаціях міста за видами економічної діяльності.

У І кварталі 2015 році проведено 2 засідання комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат на яких заслухано звіти керівників та арбітражних керуючих підприємств боржників.

2. Щодо рівня заробітної плати на підприємствах, організаціях, установах міста

Середньомісячна заробітна плата працівників за статистичними даними за І квартал 2015 року становить 2926,0 грн., що на 15,3 % більше від І кварталу 2014 року та становить 100,2 % до середнього рівня по області ( 2921,0 грн.).

За оперативними даними та вибірковим обстеженням заробітна плата

За березень 2015 р. заробітна плата становить 3079,7 грн., що на 1861,7 грн. більше від мінімальної заробітної плати та на 409,7 грн. більше від січня 2015 року.

Заробітна плата по галузям економіки :

- сільське та лісове господарство – 5229,7 грн.

- промисловість – 5268,9 грн.

- постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря – 3332,7 грн.

- водопостачання, каналізація – 2613,8 грн.

- транспорт та зв'язок - 3989,7 грн.

- торгівля – 1447,2 грн.

- державне управління – 2721,2 грн.

- охорона здоров'я – 1989,5 грн.

- освіта – 2262,2 грн.

3. Про дотримання суб'єктами господарювання міста законодавчо встановлених гарантій в оплаті праці найманих працівників.

За І квартал 2015 року проведено 1 засідання робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення, на якому заслухано 8 роботодавців з питання дотримання законодавства про оплату праці зокрема щодо виведення з «тіні» неофіційно виплаченої реальної заробітної плати. З метою легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення контролюючими органами проведено 3 перевірки. В ході перевірок виявлено 4 чол., які працювали без належного оформлення трудових відносин. Матеріали перевірок направлено до Територіальної державної інспекції з питань праці у Хмельницькій області, Шепетівської міжрайпрокуратури та органів внутрішніх справ.

4. Про надання пільг та компенсацій працівникам підприємств міста за результатами атестації робочих місць за умовами праці.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України № 442 від 01.08.92 р. "Про порядок проведення атестації робочих місць за умовами праці" за І квартал 2015 року проведено експертизи умов праці щодо соціального захисту працівників, зайнятих на роботах із шкідливими та важкими умовами праці на 5 підприємствах, організаціях та установах міста. За наслідками перевірок керівникам видано 9 висновків з пропозиціями про усунення виявлених порушень щодо створення належних умов праці за такими видами експертиз:

якості проведення атестації робочих місць –3; правильності застосування списків №1 та №2 – 2; правильності застосування списків на додаткові відпустки та доплати – 3, з інших питань, що належать до компетенції експертизи умов праці – 1.

На перевірених підприємствах атестації підлягає 87 робочих місць, з них атестовано 87 робочих місць.

5. Про реєстрацію укладання колективних договорів та змін до існуючих колективних договорів на підприємствах, установах та організаціях міста.

Станом на 01.04.2015 р. укладено та зареєстровано колективні договори на 92 підприємствах, установах та організаціях міста, що на 3 більше ніж на відповідну дату минулого року.

Кількість працівників, які охоплені колективними договорами, становить 7431 особи, що становить 94% до облікової кількості штатних працівників на підприємствах, установах та організаціях міста.

Відповідно до чинного законодавства, спеціалістами управління праці надаються рекомендації представникам підприємств, установ та організацій міста щодо включення до колективних договорів зобов'язань по здійсненню комплексних заходів з охорони праці, спрямованих на усунення шкідливих та небезпечних факторів виробничого середовища та надання працівникам пільг та компенсацій за роботу у несприятливих умовах праці.

 

     Споживчий ринок       

      mvs