Шепетівська міська рада

старий сайт

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home Управління праці та соцзахисту населення Інформація по управлінню Підсумки проведених в місті заходів з нагоди Дня охорони праці

Підсумки проведених в місті заходів з нагоди Дня охорони праці

6 травня 2015 року відбулось засідання організаційного комітету з проведення у місті Дня охорони праці в рамках Всесвітнього дня охорони праці, на якому розглянули підсумки проведених в місті заходів з нагоди Дня охорони праці.

На виконання розпорядження голови облдержадміністрації від 24.04.2015 р. № 181/2015-р "Про заходи щодо проведення в області у 2015 році Дня охорони праці" відповідним розпорядженням в. о. міського голови, для щорічного проведення в місті заходів з нагоди Дня охорони праці в рамках Всесвітнього дня охорони праці, утворено організаційний комітет, який очолив перший заступник міського голови і затверджено заходи із зазначенням відповідальних виконавців. Організаційним комітетом підтримано рекомендації Міжнародної Організації Праці щодо основного девізу цьогорічної акції – Приєднуйтесь до формування превентивної культури охорони праці.

В місцевих засобах масової інформації і на сайті міської ради проінформовано населення міста про проведення в місті заходів з нагоди відзначення Дня охорони праці та Всесвітнього дня охорони праці, надруковано і розміщено на сайті звернення міського організаційного комітету до роботодавців, керівників підприємств, установ та організацій усіх форм власності, профспілок. Запропоновано роботодавцям, керівникам підприємств визначити та впровадити додаткові заходи щодо усунення причин нещасних випадків на виробництві і професійних захворювань, та покращення умов праці на підприємствах.

Протягом квітня проводились наради з керівниками і спеціалістами служб охорони праці та членами профспілкових комітетів підприємств, установ, організацій м. Шепетівки з метою вжиття заходів запобігання нещасним випадкам та професійним захворюванням на виробництві.

Роботодавцями, керівниками служб охорони праці спільно з профспілковими комітетами, за участю представників виконавчої влади, підприємств, установ та організацій, де в минулому році сталися нещасні випадки на виробництві, обговорено комплекс заходів спрямованих на виключення або зменшення виробничих ризиків, усунення причин нещасних випадків на виробництві і профзахворювань, підвищення рівня безпеки і умов праці.

На підприємствах міста проведено конкурси з охорони праці: "За безпечну працю", "Кращий працівник", "Краща виробнича дільниця (бригада)", "Кращий за професією" з відзначенням та заохоченням кращих працівників підприємств. Так, в огляді-конкурсі на ДП «Шепетівське лісове господарство» на визначення переможця щодо кращої лісозаготівельної бригади, переможцем визнано бригаду Полонського лісництва (бригадир Государський О.В.), та відзначено кращого водія гаража лісового господарства Соцеховського В.В. В огляді-конкурсі на ТОВ «Шпон Шепетівка» на визначення кращих підрозділів у виробництві (1 місце - склад сировини; 2 місце - цех шпону, 3 місце - механічна служба); на визначення кращої виробничої бригади (1 місце - бригада Рябчун О.М., 2 місце - бригада Ющенко П.П., 3 місце - Власюк П.Г.); на визначення кращого працівника (1 місце - Хмельничий В.О., 2 місце - Попов Р.Д., 3 місце - Руштин Н.М.).

На підприємствах міста були надані допомоги сім'ям загиблих та інвалідам внаслідок трудового каліцтва у вирішенні соціально-побутових та інших питань. Зокрема на ДП «Шепетівське лісове господарство», ТОВ «ТД «Шепетівський цукор», вагонному депо, у відокремленому підрозділі Шепетівська дистанція сигналізації та зв'язку та інших.

Протягом квітня в закладах освіти і культури міста проведено відкриті уроки, присвячені Дню охорони праці в рамках Всесвітнього дня охорони праці, проводилися серед учнів шкіл міста конкурси на краще знання правил безпеки і конкурс малюнка "Охорона праці очима дітей". В бібліотеках міста оформлено тематичні полички "Охорона праці очима дітей", облаштовано постійно діючі книжкові виставки "Законодавство про працю: знати і виконувати", "Охорона праці та права працівників", книги, журнали про профілактику травматизму та нормативні документи. В дитячій художній школі проведено бесіду на тему: "Достойна праця – безпечна праця". Проведено тематичні уроки на дану тему, на яких учні своє бачення безпеки показували в малюнках.

Направлено листи керівникам 19 підприємств міста, в яких було запропоновано визначити та впровадити додаткові заходи щодо усунення причин нещасних випадків на виробництві і професійних захворювань, покращити умови праці на робочих місцях, провести на підприємствах конкурси з охорони праці з відзначенням та заохоченням кращих працівників, бригад і дільниць. Вшанувати пам'ять працівників, які загинули на підприємстві, вишукати можливість для надання допомоги їх сім'ям і інвалідам внаслідок трудового каліцтва та професійних захворювань у вирішенні соціально-побутових та інших питань.

 

     Споживчий ринок       

      mvs