Шепетівська міська рада

старий сайт

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home Відділ культури

ДІТЯМ УКРАЇНИ – ЩАСТЯ І МИР


Ось уже більше як 60 років першого червня світова громадськість відзначає світле і надзвичайно гуманне свято – Міжнародний день захисту дітей. Рішення про відзначення Міжнародного дня захисту дітей 1 червня прийняла Міжнародна демократична федерація жінок у листопаді 1949 року. Перший Міжнародний день захисту дітей було відзначено ще в 1950 році. ООН підтримала ініціативу федерації та оголосила захист прав, здоров’я і життя дитини – одним із пріоритетів своєї діяльності
В Україні цей день відзначають з 1998 року. У 1991 році Україна приєдналася до Конвенції ООН про права дитини. З 27 вересня 1991 року для України набула чинності Конвенція Організації Об’єднаних Націй про права дитини, згідно з якою кожна держава зобов’язана поважати та заохочувати право дитини на всебічну участь у культурному і творчому житті, забезпечувати їй повноцінне дозвілля та відпочинок. Цією конвенцією також чітко визначено, що дитина має право на захист від фізичного та психічного насильства. Проте, не завжди деклароване стає реальним.
День захисту дітей – це не тільки свято для самих дітей, це і нагадування суспільству про необхідність захищати права малечі щоб усі діти росли щасливими, вчилися, займалися улюбленою справою, в майбутньому стали хорошими громадянами своєї країни.
Тому першого червня проводяться різноманітні заходи, які акцентують увагу громадськості на дитячих правах і формуванні гармонійної особистості. У цей день діти «правлять балом», цього дня хочеться їм подарувати всі земні блага.
1 червня працівники міської бібліотеки для дітей влаштували розважальні заходи. Отож, напередодні свята в читальних залах бібліотеки були розгорнуті тематичні виставки, оголошення про святкові заходи .
Максимум вигадки та фантазії виявили проявили працівники дитячої установи,запропонувавши своїм читачам відвідати креативну майстерню «Майстер - клас сюрпризів», де на них чекали вишиті рушники і серветки, вироби з бісеру, лози, глини, композиції з весняних квітів,а також були проведені майстер-класи з популярної сьогодні техніки виготовлення виробів – «квілінг» .
Увагу читачів привернули: виставка - дефіле «Літньо - весняні тенденції дитячої моди», літературне асорті «Улюблені книги моєї родини», виставка- рейтинг періодичних видань «Дитинство у калейдоскопі яскравих сторінок» , ігровий турнір «Все на світі нам цікаво» (цікаві настільні ігри)та ще багато цікавих,несподіваних заходів.
За легендою в читальному залі бібліотеки виросла багаторічна пальма ,яку ми назвали «Дерево дитячих бажань,а маленькі читачі - «Пальма бажань». Вона може виконати найпотаємніші бажання, тільки бажання мають бути добрими. Поряд з нею стоїть скринька – куди наша малеча кладе листівочки ,з надією,що все обов’язково збудеться. А бажали вони постійно читати нові журнали «Пригоди», «12+» ,«Юная леди», книжки про динозаврів, чудеса Землі, щоб завжди був мир та не хворіли їхні батьки. Завдяки «Пальмі..» бібліотека визначилась ,які газети та журнали необхідно передплатити. Вже в наступного дня після проведення цих заходів, спостерігалося зростання відвідувань бібліотеки та запис до неї нових читачів.
Завідуюча міською бібліотекою для дітей Шклярук А.Ф.
 

     Споживчий ринок       

      mvs