Шепетівська міська рада

старий сайт

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home Відділ культури Новини відділу Україна відзначає четверту річницю початку Революції Гідності

Україна відзначає четверту річницю початку Революції Гідності

img_20171121_15361221 листопада працівники бібліотек міста в читальному залі  бібліотеки для дітей провели патріотичну годину «Україна – країна Гідності і Свободи», під час якої присутні ознайомились з поняттями "гідність " та "свобода ", отримали інформацію про події на Майдані Незалежності та на Сході України, про наших земляків, які несуть службу з охорони суверенітету та територіальної цілісності України у зоні проведення антитерористичної операції, про героїв, які віддали життя за Україну.

«Вони співали "Ще не вмерла..." і вмирали... Земля тремтіла, під ногами ж – твердь... Їм янголи обличчя прикривали... А ті під вибухи гранат ішли на смерть... Герої Небесної Сотні віддали своє життя за кожного з нас! Ми будемо пам'ятати про це! В усі часи Україна була і тепер є відкрита душею, кришталево чиста, чесна, добра і справедлива, по-дівочому наївна, але горда і незалежна» - ці слова ведучої  А.Лакіди, нікого з присутніх не залишили байдужими, на їх очах блищали сльози.

Бібліотечними працівниками була влаштована  книжкова – ілюстративна виставка – реквієм        « Герої не вмирають», документи, представлені на ній проникливо відтворили всю палітру буремних протистоянь. Все поєднано однією ідеєю – боротьбою за незалежність, свободу і соборність України. Запрошений очевидець тих подій, побратим Миколи Дзявульського, отаман Шепетівського козацького товариства українського козацтва В.Приходько, розповів про власний пережитий досвід, про реальні події, які не показують по новинах і документальних фільмах.

Молодь і діти  читали вірші, присвячені героям України «Майдан повстав», вірш-посвята Миколі Дзявульському, присутні переглянули відео «Реквієм за Небесною Сотнею..», «Українська Гідність та її Революція» , «Вставай, мила моя, вставай», приємно вразив всіх виступ бандуристок: викладача по класу бандури ДМШ О.Маланюк, учениці 6-го класу О. Фещук.

Захід пройшов на високому ідейному та емоційному рівні. Хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих та запалили свічки, як данину тим, хто навічно пішов від нас, хто заради торжества справедливості жертвував собою.

Участь у заході взяли представники виконавчого комітету, начальник відділу культури Шепетівської міської ради Світлана Джус , помічник народного депутата України Романа Мацоли Ірина Топчій, зберігач фондів літературно-меморіального музею ім. М.Островського І.Слєсаренко, учнівська молодь та громадськість.

Закінчився захід виконанням Гімну України. Майдан став символом віри й надії, куди стікається енергія нашого народу і дає імпульс до боротьби за свободу. Проведення заходу сприяло згуртуванню громади міста, вихованню  у громадськості почуття гордості та єдності.

Завідуюча бібліотекою для дітей А.Шклярук

img_20171121_151900

img_20171121_151913

img_20171121_152523

 

     Споживчий ринок       

      mvs