Шепетівська міська рада

старий сайт

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта

Фізична культура і спорт за 2014 рік

10823 березня посадові особи місцевого самоврядування на апаратній нараді заслухали звіт начальника відділу у справах сім'ї, молоді та спорту міськвиконкому, депутата міської ради Наталії Стасюк про роботу відділу щодо розвитку фізичної культури та спорту у Шепетівці.

Наталія Василівна зауважила, що відділ координує 5 міських програм, серед яких важливою та актуальною є Програма розвитку фізичної культури та спорту на 2012-2015 роки.

На виконання вище зазначеної Програми у 2014 році виділено 72 тис. грн., з них використано 45,3 тис.грн. (транспортні витрати (пансіон) - 25,8 тис., відрядження на змагання - 17,7 тис., придбання спортивних товарів – 1,8 тис.). У 2015 році на виконання Програми у міському бюджеті передбачено 100 тис. грн.

ХХХІІІ сесією міської ради від 27.12.2012 року №7 прийнято Програму фізкультурно-спортивної діяльності людей з обмеженими можливостями в місті Шепетівка на 2013-2016 роки. В 2014 році на виконання Програми було виділено 18 тис. грн. На стадіоні «Корчагінець» облаштовано приміщення для проведення занять з пауерліфтингу, де займається 6 інвалідів.

У місті діє Шепетівський міський центр фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх». За 2014 рік спільно з відділом у справах сім'ї, молоді та спорту проведено 66 спортивних заходів, де взяло участь 2628 учасників та задіяні 37 волонтерів. У 2014 році проводилися самостійно або спільно з іншими організаціями змагання з шахів, настільного тенісу, футболу, міні-футболу, фут-залу, волейболу, баскетболу, стрільби серед військовослужбовців, стрільби з пневматичної зброї серед школярів, «Веселі старти» серед дітей шкільного віку, стрітболу, спартакіада серед військовослужбовців, гирьового спорту, армспорту, дартсу та ін..

Так, у 2014 році знову проводилися та вийшли на новий рівень наступні спортивно-масові заходи, які вже є традиційних для нашого міста:

• турнір з швидких шахів до річниці визволення м. Шепетівки (спільно з Федерацією шахів Шепетівки);

• змагання зі стрільби з пневматичної зброї (гвинтівка, пістолет) серед команд шкіл міста до дня Захисника Вітчизни;

• турніри зі стрітболу та настільного тенісу серед юнаків;

• спортивне змагання «Тато, мама, я – спортивна сім'я»;

• турніри з міні-футболу серед вуличних команд до Міжнародного дня захисту дітей та в осінній канікулярний період в рамках заходів «Мій улюблений майданчик»;

• відкрита командна першість з шахів Хмельницької області до Дня Конституції України (спільно з Федерацією шахів Хмельницької області, відділом у справах сім'ї, молоді та спорту);

• Всеукраїнський шаховий фестиваль «Шепетівка-2014» (Хмельницькою обласною федерацією шахів, відділом у справах сім'ї, молоді та спорту);

• турнір зі стрітболу серед вуличних команд з нагоди Дня Незалежності України;

• заходи до Дня фізичної культури та спорту, зокрема, проведено акцію «Біг заради миру», в якій взяло участь більше 1 тис. чол. (спільно з відділом у справах сім'ї, молоді та спорту, міським управлінням освіти та ДЮСШ)-;

• турнір з швидких шахів серед ветеранів до Міжнародного дня людей похилого віку;

• відкрита спартакіада серед військовослужбовців до Дня Збройних Сил України (спільно з відділом у справах сім'ї, молоді та спорту);

• кубок міста з футболу серед команд колективів, вуличних команд, любителів;

• Зимовий кубок з фут-залу та Літній кубок з міні-футболу серед команд колективів, вуличних команд та простих любителів;

• «Веселі старти» серед дітей школи-інтернату;

• інші.

В липні 2014 року було відкрито спортивний клуб «Пересвет» на базі, якого культивуються боротьба самбо, вільна боротьба. Так, на чемпіонаті України з бойового самбо серед юнаків та юніорів в ваговій категорії 62 кг Лісовський Євген посів ІІ місце, на Кубку України з бойового самбо серед юнаків Лісовський Євген та Грохольський Ігор вагова категорія 57кг посіли І-місце. Лісовський Євген на чемпіонаті Європи в Ужгороді посів І-місце. 9 представників ДЮСШ міста Шепетівка входять до складу збірних команд області та України:

- легка атлетика – Пільноватих Нікіта (тренер-викладач Романюк Т.Ю.); Гарзель Олександра (тренер-викладач Іванюк М.М.);

- бокс – Самойлюк Дмитро, Кавалер Мирослав, Шамасурян Карен, Поляков Денис, Павлушко Артур, Кичалюк Олександр, Лебіга Михайло.

Вихованці ДЮСШ мають досягнення у різних видах спорту:

Бондарчук Тарас, вихованець тренера-викладача з боксу Алтуняна М.О, став чемпіоном України з боксу серед школярів та увійшов до складу членів збірної України з боксу. 22-26 червня 2014 року в Угорщині став срібним призером на чемпіонаті Європи з боксу.

Кулеша Олександр - Майстер Спорту України, чемпіон України серед дорослих, член збірної команди України з важкої атлетики.

Казмірук Владислав – кандидат в майстри спорту, чемпіон Хмельницької області з важкої атлетики серед юнаків та дівчат до 15 років та до 17 років, срібний призер чемпіонату Хмельницької області серед юніорів, І місце у Чемпіонаті Хмельницької області з важкої атлетики серед чоловіків та жінок.

Бондарчук Тарас - кандидат в майстри спорту, перший номер збірної команди України, у 2014 році виборов срібло Чемпіонату Європи.

Самойлюк Дмитро І розряд, бронзовий призер чемпіонату України серед школярів, І місце у Регіональних змаганнях чемпіонату України з боксу серед юнаків 2000-2001 р.н., І місце у ІІ Всеукраїнському дитячому турнірі з боксу « Кубок Шувару».

Кузьмінчук Іван - кандидат в майстри спорту, 4 місце на Чемпіонаті України з боксу серед молоді.

Кичалюк Олександр - кандидат в майстри спорту, 4 місце на Чемпіонаті України з боксу серед молоді, чемпіон Хмельницької області серед молоді.

Шидловський Віталій - І розряд ІІ місце у Регіональних змаганнях чемпіонату України з боксу серед юнаків 2000-2001 р.н., ІІ місце у ІІ Всеукраїнському дитячому турнірі з боксу « Кубок Шувару», чемпіон Хмельницької області серед школярів.

Лебіга Михайло - І розряд, Чемпіон Хмельницької області серед молоді.

Ткач Юрій - чемпіон Хмельницької області з вільної боротьби.

Пільноватих Нікіта - чемпіон Хмельницької області з бігу на 800 та 1500 метрів серед юнаків, срібний призер чемпіонату Хмельницької області з бігу на 3000 метрів серед юнаків, член збірної команди Хмельницької області з легкої атлетики.

Токарєва Даша - І місце на Обласній Спартакіаді серед команд ДЮСШ з бігу на 800 та 1500 метрів.

Гарзель Олександра - чемпіонка області з бігу на 800 та 1500 метрів серед юніорок, чемпіонка області з бігу на 3000 метрів серед юніорок, член збірної команди Хмельницької області з легкої атлетики.

На балансі дитячо-юнацької спортивної школи знаходяться:

1. Стадіон «Локомотив» - 104 м х 70 м

2. Стадіон «Корчагінець» - 100 м х 60 м

3. Спортивний зал – 1 (165 м2)

4. Приміщення з тренажерним обладнанням – 1 –(165 м2)

5. Плавальний басейн – мала ванна 6 м х10м

6. Плавальний басейн – велика ванна 25 м х 8 м

7. Приміщенням 1 (74 м2)

8. Приміщення - 1 (30 м2)

У Шепетівській дитячо-юнацькій спортивній школі функціонує 7 відділень, де працює 14 тренерів-викладачів: бокс, баскетбол, важка атлетика, легка атлетика, футбол, шахи та в 2014 році в ДЮСШ було відкрито нове відділення – відділення вільної боротьби. Спортивна школа орендує на безоплатній основі спортивні зали загальноосвітніх шкіл: НВК №1, СЗОШ №2, ЗОШ№4, НВК №2, ЗОШ №1, НВК №3, спеціалізована школа-інтернат, ЗОШ №3.

Для проведення спортивно-масової роботи в місті діє два стадіони, 13 спортивних залів, 32 площинних спортивних споруд, з них: 11 майданчиків з тренажерним обладнанням, 21 спортивних майданчиків (два із штучним покриттям).

 

     Споживчий ринок       

      mvs