Шепетівська міська рада

старий сайт

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home Управління у справах сім'ї, молоді та спорту Новини відділу ДОСЯГНЕННЯ ГЕНДЕРНОЇ РІВНОСТІ - ЗАВДАННЯ ЦИВІЛІЗОВАНОГО, ДЕМОКРАТИЧНОГО СУСПІЛЬСТВА

ДОСЯГНЕННЯ ГЕНДЕРНОЇ РІВНОСТІ - ЗАВДАННЯ ЦИВІЛІЗОВАНОГО, ДЕМОКРАТИЧНОГО СУСПІЛЬСТВА

З часу проголошення незалежності Україна підписала низку міжнародних документів, якими визнала наявність гендерної дискримінації в державі, і взяла зобов’язання щодо її подолання. Ухвалення у 2000 році  на Всесвітньому самміті ООН «Пакту Розвитку Тисячоліття», одним із завдань якого є досягнення гендерної рівності, спонукало депутатів Верховної Ради до прийняття Закону України « Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків».

На виконання зазначеного Закону в даний час в місті Шепетівка діє «Міська програма забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на 2012 – 2015 роки», інші розпорядчі документи.

Наводимо деякі результати досліджень зазначеного питання.Зокрема про те , що в державі проводиться недостатня політика стосовно збереження чоловічого здоров’я свідчать цифри щодо терміну життя чоловіків. Зокрема, в Шепетівці за дослідженнями, проведеними в 2013 році:

Кількість

ЖІНОК

ЧОЛОВІКІВ

ВСЬОГО

23614

19789

в ранньому віці

майже однакова кількість

у віці від 15 до 19 років

1178

1171

у віці 35 – 39 років

1545

1426

у віці 65 – 69 років

903

504

у віці за 70 років

2884

1311

населення репродуктивного віку ( місто +Гриців)

12223

11587

Проте в інших галузях суспільного життя більш вразливою є жінка. Зокрема жіноче безробіття зростає більш швидкими темпами, ніж чоловіче. Так на обліку в Центрі зайнятості, серед тих, що шукають роботу знаходиться 440 жінок і 400 чоловіків.

Переважно чоловіки займають вищі посади в сфері державного управління, займаються політичною і депутатською діяльністю. Серед депутатів лише 22,5 % становлять жінки, з керівників політичних осередків жінки становлять 30% .

Виключенням є галузі освіти, культури, медицини, персонал яких, в основному складається також із жінок. До прикладу: з 203 лікарів – 124 жінки, із 26 стоматологів - лікарів – 18 жінок, з 613 чоловік середнього медичного персоналу - 583 жінки.

Серед працівників культури 87 жінок і 44 чоловіки. У виконавчому комітеті міської ради теж переважають жінки.

Але як показує гендерне дослідження, загальне переважання представництва жінок, це не якісний показник. Паритетне й переважаюче представництво жінок - серед працівників середньої і нижчої ланки. Загальноукраїнська тенденція показує, що середня заробітна платня жінки є нижчою від середньої заробітної платні чоловіка, що є свідченням зайнятості жінки в галузях, які нижче оплачуються.

З метою виправлення ситуації робляться певні кроки:

- Питання дотримання гендерної рівності в місті періодично заслуховувалися на засіданнях координаційної ради в справах сім’ї та жінок, координаційної ради з питань сім’ї, гендерної політики та попередження торгівлі людьми. Положення останньої містить пункт , який надає її членам, право впливати на керівників і власників підприємств, громадян, які допускають порушення прав жінок і випадки їх дискримінації за місцем роботи і в побуті.

- В міськрайонному Центрі зайнятості 25 жінок отримали одноразові виплати допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності, 40 жінок отримали консультації з питань розвитку підприємницької діяльності; Для них проведені 17 семінарів « Як розпочати власний бізнес»; 15 семінарів « Бізнес – ідеї до власного бізнесу».

- З метою утвердження в суспільстві поваги до ролі жінки, яка поєднує трудову, суспільну діяльність з материнством проведені заходи вшанування багатодітних матерів в зв’язку з присвоєнням їм почесного звання України „ Мати – героїня”,захід «Найрідніша, найулюбленіша « Супер – бабуся».

- З метою залучення до підприємницької діяльності відбулася презентація handmaid –студії « Сонце в долонях», семінар – тренінг щодо використання державної підтримки у початку власної справи.

- Службами виконкому у тісній співпраці з Шепетівським МВС УМВС постійно проводяться заходи впливу на сім’ї, в яких здійснюється насильство, 98% постраждалих від домашнього насильства – жінки. Зокрема проводиться просвітницька акція « 16 днів проти гендерного насильства», яка розпочинається 25 листопада в Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства над жінками, в межах якої проведені індивідуальні і групові заходи для молоді, школярів серед яких: “ Правовий захист жінок, потерпілих від насильства в сім’ї,”

“ Суб’єкти правового захисту потерпілих від дискримінації за ознакою статі”, “ Побудуємо життя без смутку”, «Людська гідність – найвища цінність», конкурс на кращий малюнок тощо.

- Проблеми попередження насильства стосовно жінок , дотримання рівності прав чоловіків і жінок постійно висвітлюються в засобах масової інформації. Щорічно на безоплатній основі телерадіокомпанією « Шанс» демонструються відео ролики на дану тематику. До організації роботи у забезпеченні дотримання гендерної рівності залучались громадські організації, зокрема Асоціація багатодітних сімей “ Надія”. 

- З метою піднесення ролі жінки в суспільстві, заохочення її до активної участі в суспільному житті десятки мешканок міста щорічно відзначаються виконавчим комітетом міської ради грамотами, цінними подарунками з нагоди визначних подій.

- В закладах освіти проводиться відповідна робота щодо рівності відношень до хлопчиків та дівчаток, спланована система заходів, яка включає в себе просвітницьку роботу серед учнівського, педагогічного, батьківського колективів, виховні заходи, роботу гуртків за інтересами без обмежень, Дні толерантності, тощо.

Проте вищезазначена діяльність не є достатньою. Дискримінація за ознакою статі ще має місце у багатьох сферах життя українського суспільства.

Відділ у справах сім’ї, молоді та спорту звертається до керівників установ, профспілкових комітетів , громадських організацій з проханням  ініціювати за місцем роботи, навчання питання дотримання норм Закону України « Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків»:

  • Зокрема, при укладанні колективних договорів включити положення щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків.
  • Визначити радника керівника підприємства, установи з гендерної рівності з числа членів колективу на громадських засадах.
  • Комплектувати кадрами і просувати по службі працівників з дотриманням принципу надання переваги особі тієї статі, щодо якої в них існує дисбаланс;
  • Усунути нерівність за її наявності в оплаті праці жінок і чоловіківна базі загального соціального нормативу оплати праці в бюджетній та іншій сферах, а також на основі професійної підготовки ( перепідготовки кадрів);
  • Постійно проводити заходи щодо забезпечення жінкам і чоловікам можливості суміщати трудову діяльність із сімейними обов’язками.
  • Засобам масової інформації краще популяризувати зазначене питання.
  • Здійснювати просвітницьку роботу з даного питання.

З пропозиціями з зазначеного питання звертатися у відділ у справах сім’ї, молоді та спорту виконавчого комітету міської ради – каб. 420, тел. 4-01-50

З питань щодо дискримінації за ознакою статі звертатися до уповноваженого з гендерних питань -керуючого справами виконкому міської ради, або у відділ у справах сім’ї, молоді та спорту.

 

     Споживчий ринок       

      mvs