Шепетівська міська рада

старий сайт

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home Управління у справах сім'ї, молоді та спорту Новини відділу 10 грудня завершилася Всеукраїнська акція « 16 днів проти насильства»

10 грудня завершилася Всеукраїнська акція « 16 днів проти насильства»

401В межах акції в місті проведені заходи, які сприяли покращенню обізнаності населення щодо правового захисту людей, що потерпають від насильства в сім'ї і від торгівлі людьми. Заходи, проведені в молодіжному середовищі, мали превентивний характер, були спрямовані на формування в населення нетерпимого ставлення до будь-якого насильства (дивитись наступну статтю).

Долучилася до акції і активна громадськість міста. Шукати вихід з кризової ситуації в сім'ї, вчитися бачити світлі сторони життя через спілкування з людьми, які знайшли вихід з подібної ситуації, з людьми , яким допомагає в житті розвиток їх власних інтересів, закликали учасники літературно – мистецької студії « Доля» (керівник Кухарук В.В.) під час засідання цього об'єднання другого листопада. « Доля» давно зробила крок за межі лише об'єднання за інтересами (її членами є поети, цінувальники музики, образотворчого мистецтва). ЇЇ підтримку відчули і люди з обмеженими можливостями, і воїни АТО, обдарована молодь... І ось тепер спільно з бібліотекою ім. Коцюбинського, в якій відбувалося дійство, вона запрошує в своє товариство жінок, що потерпають до насильства, щоб відігрілися душі від чудових віршів і пісень, людського розуміння. Саме завдяки цьому присутні на заході уже вкотре усвідомили, що « Жінки у світ приходять для любові», а не для насильства зі сторони близьких для них людей ! А Сергій Доскач звернувся до усіх чоловіків з власними рядками :

Сьогодні хочу говорити

Я тет-а-тет з чоловіками –

Щоб вам було для чого жити,

Кохайте жінку до нестями.

Ви зрозуміти це повинні,

Це не бравада і не жарти,

Кохайте жінку, як Богиню,

Кохайте! Вона того варта !

Нехай вона життя полюбить,

І від самотності не плаче,

Цілуйте очі, руки, губи,

Цілуйте... Вам вона віддячить.

На все у світі Божа воля,

У кожного своє на плечах,

Кохати жінку – ваша доля,

І ваш обов'язок, до речі.

..................................

..................................

« Моральна підтримка оточуючих чи не найголовніша для людей, які опинились в подібних с життєвих обставинах», - підкреслила головний спеціаліст відділу у справах сім'ї, молоді та спорту виконкому міської ради Гайдай А.О., - « та не потрібно ігнорувати завходи, які у таких випадках пропонує держава». Вона також підкреслила, що гендерне насильство є загальнопоширеною проблемою в цілому світі, присутньою у всіх аспектах життя жінок – вдома, на роботі, на вулиці, має як фізичний, так і економічний і психологічний аспекти... 95% потерпілих від домашнього насильства – жінки. Визнаючи цю проблему в суспільстві, Україна приєдналася до Конвенції ООН про ліквідацію всіх форм дискримінації щодо жінок. Як результат, в державі розроблено нормативно – правову базу і механізми попередження насильства в сім'ї, які потрібно використовувати для боротьби із цим ганебним явищем!

 

     Споживчий ринок       

      mvs