Шепетівська міська рада

старий сайт

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home Новини День слов'янської писемності і культури

День слов'янської писемності і культури

32Виникнення письма має надзвичайно важливе значення в історії будь-якого народу. Це одне з найістотніших знарядь культури, яке у просторі і часі розширює функціонування мови. Проблема виникнення письма у слов'ян дуже складна. Протягом багатьох років учених цікавлять такі питання: коли і як народилася слов'янська писемність, слов'янська абетка, і чи мали наші предки до цього якісь інші писемні знаки. 24 травня щороку в Україні святкується День слов'янської писемностіі культури. Це свято пов'язане з іменами видатних братів Кирила та Мефодія, які створили першу абетку – кирилицю.

У міській бібліотеці №2 відбулося свято  слов'янської писемності і культури. До нашої бібліотеки завітала середня група дитячого садочка «Барвінок».

Метою заходу було ознайомити  дітей з історією писемності, виникнення першої абетки,  художнього слова, формувати культуру мовлення, показати красу і багатство української мови, сприяти вихованню поваги до української мови як до державної.

Діти брали активну участь у святі: відгадували загадки , приймали участь у вікторинах, співали пісеньки з відомих казочок разом з бібліотекарем і вихователями. До дітей завітала Королева Абетки, яка розповіла про походження нашого письма. Наприкінці свята діти заспівали гімн України.

Була створена книжкова виставка під назвою «Заглянь у сиву давнину», на якій були представлені найцікавіші книжки з фонду бібліотеки, діти мали можливість ознайомитись з книжками і відкрити для себе багато цікавого з історії розвитку мови та писемності в Україні.

Зав.бібліотекою Л. Веремійчук

31

 

     Споживчий ринок       

      mvs