Шепетівська міська рада

старий сайт

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home Новини Фонд соціального страхування України запроваджує новий механізм медичної реабілітації – гроші ходять за людиною

Фонд соціального страхування України запроваджує новий механізм медичної реабілітації – гроші ходять за людиною

ogoloshenaЗ 01.01.2018 року діючу систему замовлення та розподілення путівок на відновне лікування застрахованих осіб замінить адресне забезпечення реабілітації.

Постановою правління Фонду соціального страхування України від 13.07.2017 року № 39 затверджено Порядок відшкодування витрат за надані соціальні послуги з лікування застрахованих осіб та членів їх сімей після перенесених захворювань і травм у реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів (далі – Порядок) за рахунок коштів Фонду соціального страхування України. Запроваджується новий механізм на підставі тристоронніх договорів та актів виконаних робіт по кожній застрахованій особі, який забезпечить індивідуальний підхід до лікування людини в реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів.

Зокрема, Порядок надає право самостійного вибору застрахованою особою санаторно-курортного закладу для проходження лікування після перенесених захворювань і травм, відповідно до переліку, затвердженого наказом виконавчої дирекції Фонду та оприлюднено на офіційному веб-сайті Фонду, у розрізі профілів медичної реабілітації.

Застрахована особа має право на лікування в реабілітаційному відділенні санаторно-курортного закладу відповідно до медичних показань за рекомендацією лікуючого лікаря та за наявності висновку лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров'я.

Приймати рішення щодо проходження лікування в конкретному санаторії буде сам хворий відповідно до свого профілю хвороби.

За роз'ясненнями та консультаціями просимо звертатись до Шепетівського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Хмельницькій області за телефоном: 5-13-47.

 

     Споживчий ринок       

      mvs