Шепетівська міська рада

старий сайт

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home Новини До уваги платників!

До уваги платників!

pfondЗ 11.10.2017 року Законом України від 03 жовтня 2017 № 2148-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій» (далі - Закон №2148) внесено зміни до деяких законодавчих актів України, а саме:

1. Зміни до Закону України «Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування» та Закону України «Про нотаріат» щодо удосконалення порядку сплати збору на обов'язкове державне пенсійне страхування з операцій купівлі-продажу нерухомого майна, щодо:

- щоквартального подання нотаріусами до органів Пенсійного фонду України звітності про укладені договори купівлі-продажу нерухомого майна, в порядку та за формою, визначеними Кабінетом Міністрів України.

- сплати збору платниками та подання звітності нотаріусами до відповідного органу Пенсійного фонду України за місцем розташування державної нотаріальної контори або робочого місця приватного нотаріуса.

- надання нотаріусами довідки про суму нотаріально посвідчених договорів, які необхідні виключно для перевірки дотримання законодавства з питань сплати збору на обов'язкове державне пенсійне страхування, на обґрунтовану письмову вимогу органів Пенсійного фонду України

- надання інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно на запити Пенсійного фонду України та його територіальних органів в порядку, затвердженому Кабінетом Міністрів України.

2. Зміни до Закону України «Про наукову і науково-технічну діяльність» щодо вилучення положень щодо фінансування різниці між сумою пенсії, призначеної відповідно до цього Закону, та сумою пенсії із солідарної системи, обчисленої згідно із Законом України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування», на яку має право науковий працівник, науковими установами,  підприємствами, організаціями та вищими навчальними закладами.

За жовтень 2017 року сума належна до сплати визначається пропорційно календарним дням жовтня місяця, а починаючи з листопада 2017 року фінансування вищезазначеної різниці платниками не здійснюється.

3.  Набирають чинності положення пункту 3 стосовно покриття Пенсійному фонду України недоотриманої суми коштів від застосування розміру єдиного внеску, передбаченого частинами тринадцятою і чотирнадцятою статті 8 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування», який сплачується підприємствами, установами, організаціями за працюючих осіб з інвалідністю у розмірі 8,41%, всеукраїнськими громадськими організаціями за осіб з інвалідністю, (товариств УТОГ та УТОС) у розмірі 5,3 %, підприємствами та організаціями громадських організацій, в яких кількість осіб з інвалідністю становить не менш як 50 відсотків загальної чисельності працюючих, і за умови, що фонд оплати праці таких  осіб з інвалідністю становить не менш як 25 відсотків суми витрат на оплату праці, у розмірі 5,5 % бази нарахування єдиного внеску.

Розрахунок недоотриманих Пенсійним фондом сум від застосування вищезазначених пільгових розмірів єдиного внеску, здійснюватиметься у порядку, встановленому Пенсійним фондом України за погодженням із Державною фіскальною службою України.

Для визначення недоотриманої Пенсійним фондом України суми коштів платники єдиного внеску розраховуватимуть та відображатимуть у звітності суму єдиного внеску в розмірах, передбачених частинами п'ятою та чотирнадцятою статі 8 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування», не змінюючи при цьому суми сплати єдиного внеску.

Шепетівське об'єднане управління

Пенсійного фонду України

 

     Споживчий ринок       

      mvs