Шепетівська міська рада

старий сайт

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home Громадська рада Новини Соціально-економічні реформи та нововведення Закону України «Про громадські об’єднання» обговорено на розширеному засіданні громадської ради при облдержадміністрації

Соціально-економічні реформи та нововведення Закону України «Про громадські об’єднання» обговорено на розширеному засіданні громадської ради при облдержадміністрації

124532Відбулося розширене засідання громадської ради при облдержадміністрації за участю заступника голови – керівника апарату облдержадміністрації Лілії Бернадської, представників структурних підрозділів облдержадміністрації та органів юстиції, громадських ради при райдержадміністраціях, виконкомах міських (міст обласного значення) рад, структурних підрозділів з питань внутрішньої політики місцевих органів влади.

У своєму виступі Лілія Бернадська окреслила напрямки державної політики щодо розвитку громадянського суспільства, яка здійснюється органами виконавчої влади у формах консультацій з громадськістю та інформаційно-роз’яснювальної роботи з курсу модернізації держави.

Посадовець зазначила, що за результатами соціологічних досліджень і моніторингу суспільно-політичних настроїв, спостерігається низька поінформованість пересічних громадян щодо суті та пріоритетів розпочатих реформ. У цьому зв’язку є нагальна потреба у створенні ефективного інформаційного супроводу започаткованих перетворень.

Про результати виконання соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича проінформував учасників засідання Іван Главацький, заступник начальника управління Головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації. Зокрема, що стосується виплат щодо соціальних ініціатив, таких як: «Малозабезпеченим сім’ям – підвищення державної допомоги», «Психічно хворим – сімейний затишок», «Воїнам-інтернаціоналістам прискорене придбання житла», «Кожному інваліду – необхідний протез та крісло колісне», «Кожному вкладнику колишнього Ощадбанку – повернення частини коштів».

       Зазначене питання викликало широке обговорення серед громадських діячів, якими порушено проблеми роботи територіальних центрів із соціального обслуговування та запропоновано розробити проект звернення від громадськості до Кабінету Міністрів України щодо перегляду окремих положень постанови Кабінету Міністрів України від 29.12.2009 № 1417 «Деякі питання діяльності територіальних центрів соціального обслуговування (надання соціальних послуг)».

Оксана Мустафіна, начальник реєстраційної служби Головного управління юстиції у Хмельницькій області, окреслила положення нового Закону України «Про громадські об’єднання» від 22.03.2012 № 4572-VI, який набув чинності 19.04.2012, але буде введений в дію з 01.01.2013.

Серед таких нововведень: відокремлення термінів громадської організації та громадської спілки, ліквідація норм про класифікацію статусів громадського об’єднання, спрощення реєстраційних процедур, введення право громадських об’єднань зі статусом юридичної особи здійснювати підприємницьку діяльність безпосередньо.

З прийняттям зазначеного Закону в Україні істотно удосконалено законодавство у сфері відносин влади та громадськості, зроблено важливий крок щодо реалізації конституційного права на свободу об’єднання громадян.

Крім цього, на обговорення було винесено Концепцію гуманітарного розвитку України на період до 2020 року.

Голова громадської ради при облдержадміністрації Юрій Резніков закликав представників громадських рад при місцевих органах влади долучитися до прояву активної позиції щодо розбудови громадянського суспільства та надання відповідних пропозицій та зауважень до Закону України «Про громадські об’єднання» та Концепцію гуманітарного розвитку України на період до 2020 року.

Офіційний сайт Хмельницької ОДА
 

     Споживчий ринок       

      mvs