Шепетівська міська рада

старий сайт

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home

Операція «МАК»

Наркоманія – це велике лихо, якщо вона входить у життя людини.

З метою виявлення та знищення нелегальних посівів маку та конопель на території району, перекриття каналів надходження наркозасобів до споживачів, установлення та притягнення до кримінальної відповідальності осіб, які займаються незаконними операціями з наркотиками та недопущення витоку в незаконний обіг наркосировини рослинного походження, на території району з 20 травня по 24 вересня 2015 року проводяться комплексні оперативно-профілактичні заходи під умовною назвою "МАК".

Згідно чинного законодавства посів та вирощування снотворного маку конопель дозволяється лише при наявності відповідного дозволу.

Звертаю увагу громадян на те, що власники земельних ділянок, на яких будуть виявленні незаконні посіви наркомістких рослин (снотворного маку чиконопель), можуть бути притягнуті як до адміністративної так і до кримінальноївідповідальності.

Так ст.1062«Кодексу України про адміністративні правопорушення» «Незаконні посів та вирощування снотворного маку чиконопель» –

Незаконні посів та вирощування снотворного маку чи конопель – тягнуть за собою накладення штрафу від 18 до 88 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією незаконно вирощуваних нарковмісних рослин.

ст.310 Кримінального Кодексу України „Посів або вирощування снотворного маку чи конопель" -

Незаконний посів або вирощування снотворного маку чи конопель –караються штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Особа, яка булла засуджена за цією статтею чи яка раніше вчинила один ізз лочинів, передбачених статтями 307, 309, 311, 317 Кримінального Кодексу України, або вчинені за попередньою змовою группою осіб з метою збуту , а також незаконний посів або вирощування снотворного маку чи конопель, карається позбавленням волі на строк від 3 до 7 років.

 

     Споживчий ринок       

      mvs