Шепетівська міська рада

старий сайт

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home Підприємцям Інформація Шепетівської ОДПІ З 1 січня 2013 року запроваджено обов'язкове подання до органів ДПС контрольно-звітної інформації по РРО в електронному вигляді.

З 1 січня 2013 року запроваджено обов'язкове подання до органів ДПС контрольно-звітної інформації по РРО в електронному вигляді.

Згідно з п. 7 ст. З Закону України від 06.07.95 р. № 265 «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі - Закон № 265) з 1 січня 2012 р. суб'єкти господарювання, які використовують РРО, повинні подавати до органів ДПС:

- електронні копії розрахункових документів і фіскальних звітних чеків, які містяться на контроль­ній стрічці в пам'яті РРО або модемів, приєднаних до них, - при застосуванні РРО, що створюють контрольну стрічку в електронній формі (далі - КСЕФ), або електронних контрольно-касових реєстраторів, що створюють контрольну стрічку в друкованому вигляді;

- інформацію про обсяг розрахункових операцій, виконаних у готівковій або безготівковій формі, або про обсяг операцій із купівлі-продажу іноземної валюти, яка міститься у фіскальній пам'я­ті, - при використанні РРО, що створюють контрольну стрічку в друкованому вигляді, за винятком електронних контрольно-касових реєстраторів.

   „Електрона касова стрічка зробить процес звітування для власників реєстраторів розрахункових операцій максимально комфортним та зручним, адже завдяки безконтактному спілкуванню з податківцями підприємці не витрачатимуть робочий час на візити до податкової. Більше того нововведення дозволить заощадити на купівлі паперової контрольної стрічки та позбавить необхідності зберігати упродовж 3-х років копії чеків. Також це сприятиме зменшенню кількості перевірок підприємницької спільноти”, – відзначає начальник відділу податкового контролю Шепетівської ОДПІ Микола Древко.

   До 1 січня 2013 р. виконання цих вимог носило добровільний характер (п. 9 розділу 2 Закону № 265). Але після 1 січня 2013 р. суб'єктам господарювання необхідно обов'язково подавати до органів ДПС контрольно-звітну інформацію в електронному вигляді.

   У зв’язку з цим наказом № 1057 Мінфін затвердив Вимоги щодо створення контрольної стрічки в електронній формі в реєстраторах розрахункових операцій і модемів для передачі даних (набув чинності із 05.11.12 р. - дня опублікування в «Офіційному віснику Укра­їни» № 82) (далі — Вимоги № 1057) і Порядок передачі електронних копій розрахункових документів та фіскальних звітних чеків: реєстраторів розрахункових операцій дротовими або бездротовими каналами зв'язку до органів податкової служби (далі - Порядок № 1057).

   Є два шляхи подання такої інформації: використовувати РРО, які формують КСЕФ, або до РРО, що вже використовуються, підключити модеми (тобто необхідно придбати або нові РРО, або тільки модеми). Інформація через модеми (внутрішні або зовнішні) передається на сервер збору інфор­мації інформаційного еквайєра і далі - до системи обліку даних РРО (далі - СОД РРО), яка роз­ташована в центральному органі ДПС. При успішній передачі інформації інформаційний еквайєр отримує підтвердження із СОД РРО і далі посилає РРО повідомлення про отримання й успішне зберігання набору даних.

   Передача контрольно-звітної інформації до сервера її обробки проводитиметься автоматично. Періодичність такої передачі встановлює інформаційний еквайєр. Крім того, вимогами N 1057 передбачено, що РРО і модем повинні автоматично блокувати проведення розрахункових опера­цій у разі неможливості передачі контрольно-звітної інформації до сервера її обробки протягом 72 годин.

   Задля необтяжливого переходу до роботи за „новими правилами”, уникнення ажіотажу наприкінці червня, користувачам реєстраторів розрахункових операцій слід саме зараз починати звертатись до центрів сервісного обслуговування РРО з приводу купівлі або модернізації касових апаратів. Позаяк з 1 липня до порушників застосовуватимуться фінансові санкції.

   „Сьогодні у Шепетівській ОДПІ зареєстровано до чотирьох сотень реєстраторів розрахункових операцій. Лише декілька з них пройшли процедуру переоснащення. Тож, радимо вже звертатись до сервісного центру, невідкладаючи це питання на червень ”, – зауважує М. Древко.

   Долучитись до цифрового звітування допоможе платникам податків шепетівщини сервісний центр ТОВ "Техноцентр Гарант Плюс", який знаходится за адресою м. Шепетівка, вул. К. Маркса, 6. Телефони для довідок 42166, 80679438924.

 

 

 

05 березня 2013 року.

 

     Споживчий ринок       

      mvs