Шепетівська міська рада

старий сайт

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home Шепетівська ОДПІ За несвоєчасну сплату єдиного податку більше 30 підприємців у 2014 році покинули лави спрощенців та отримали штраф.

За несвоєчасну сплату єдиного податку більше 30 підприємців у 2014 році покинули лави спрощенців та отримали штраф.

 Пунктом 295.1 статті 295 Податкового кодексу України встановлено, що платники єдиного податку пер¬шої і другої груп сплачують єдиний податок не пізніше 20 числа поточного місяця. Такі платники можуть здійснити сплату єдиного податку авансо¬вим внеском за весь звітний період (квартал, рік), але не більше ніж до кінця поточного звітного року.
 Нажаль, окремі підприємці відкладають сплату податку на останні дні місяця, не враховуючи, що платіж в день сплати банком може не бути зарахований.
 Крім того, користуючись банківськими дистанційними системами обслуговування при сплаті податків, платники не завжди вказують власні прізвища, ідентифікаційні номери, що унеможливлює зарахування сплачених коштів на особовий рахунок.
Такі платники мають врахувати, що згідно з пунктом 122.1 статті 122 Податкового кодексу за несплату (неперерахування) платниками єдиного податку першої та другої груп у порядку та у строки авансових внесків з єдиного податку передбачено накладення штрафу в розмірі 50% від ставки єдиного податку.
Окрім нарахованих штрафних санкцій, за несвоєчасну сплату єдиного податку більше 30 підприємців у 2014 році покинули лави спрощенців.
 

     Споживчий ринок       

      mvs