Шепетівська міська рада

старий сайт

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home Шепетівська ОДПІ В порядок обліку платників податків внесено зміни

В порядок обліку платників податків внесено зміни

 В Міністерстві фінансів України внесли зміни в Порядок обліку платників по-датків і зборів, затверджений його наказом від 09.12.11 р. № 1588. Серед іншого, уточ¬нили деталі зняття з податко¬вого обліку самозайнятих фізичних осіб. Зокрема, підставою для зняття підприємця з обліку є повідомлення про проведення держреєстрації припинен¬ня підприємницької діяльності за рішенням такої фізособи, або за судовим рішенням, або в разі її смерті, або оголошен¬ня її померлою, або визнання її безвісно відсутньою, а також відомості відповідної реєстраційної картки. Днем зняття з обліку підприємця буде дата отримання податковою пові¬домлення держреєстратора про проведення держреєстра¬ції припинення фізособою під¬приємницької діяльності.
 Після держреєстрації припинення підприємництва фізособа все одно має забезпечити остаточні розрахунки з подат¬ків від провадження підприємницької діяльності, адже пога¬шення грошових зобов'язань та/або податкового боргу здій¬снюється за рахунок її майна. Також вона повинна в установлені строки подати річну податкову декларацію за звітний рік, у якому проведено держ¬реєстрацію припинення підприємницької діяльності.
Наказ Мінфіну України від 14.11.2014р. №1127 набрав чин¬ності 19.11.2014р. опублікований в газеті «Урядовий кур'єр» №215 за 19.11.2014р.
 

     Споживчий ринок       

      mvs