Шепетівська міська рада

старий сайт

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home Шепетівська ОДПІ Не вистачає страхового стажу – сплатіть єдиний соціальний внесок додатково

Не вистачає страхового стажу – сплатіть єдиний соціальний внесок додатково

Громадяни, яким не вистачає страхового стажу для призначення пенсії можуть одноразово сплатити єдиний внесок за договором про добровільну участь у системі загальнообов'язкового державного соціального : страхування.
Цим договором може бути передбачена одноразова сплата громадянином єдиного внеску за попередні пе¬ріоди, в яких такий громадянин не підлягав загально¬обов'язковому державному соціальному страхуванню (у тому числі, за період з 1 січня 2004 року по 31 грудня 2010 року). При цьому, сума сплаченого єдиного внеску за кожен місяць такого періоду не може бути меншою за мінімальний страховий внесок та більшою за суму єди¬ного внеску, обчисленого виходячи з максимальної ве¬личини бази нарахування єдиного внеску, встановлених на дату укладення договору.
Для укладання зазначеного договору таким особам необхідно подати до органу фіскальної служби за міс¬цем проживання заяву про добровільну участь у системі загальнообов'язкового державного соціального страху¬вання. З такою особою, після перевірки викладених у за¬яві відомостей, органом фіскальної служби у строк не пізніше ніж 30 календарних днів з дня отримання заяви укладається договір про добровільну участь у системі загальнообов'язкового державного соціального страху¬вання.
Сплата єдиного внеску за попередні періоди здійс¬нюється однією сумою протягом 10 днів з моменту під¬писання договору про добровільну участь і не може бу¬ти меншою за мінімальний страховий внесок.
 Прозвітувати про таку сплату необхідно протягом 30 календарних днів після закінчення строку дії договору про добровільну участь. Звіт слід надати згідно з додат¬ком 6 до Порядку формування та подання страхуваль¬никами звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, затвердженого наказом Міністерства доходів і зборів України від 09.09.2013 № 454.
 

     Споживчий ринок       

      mvs