Шепетівська міська рада

старий сайт

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home Шепетівська ОДПІ Хто подає звіт по єдиному внеску

Хто подає звіт по єдиному внеску

    Пунктом 4 частини першої ст. 4 Закон України від 08.07.2010 р. № 2464 «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соці¬альне страхування» фізичні осо¬би — підприємці, у тому числі ті, які обрали спрощену систему опо¬даткування, визначено як платни¬ки єдиного внеску.
    Для зазначених платників (крім тих, які обрали спрощену систе¬му оподаткування) єдиний вне¬сок нараховується у розмірі 34,7% на суму доходу (прибутку), отрима¬ного від їх діяльності, яка підлягає оподаткуванню ПДФО. При цьому сума єдиного внеску не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску за місяць, у яко¬му отримано дохід (прибуток).
    Отже, якщо фізична особа — підприємець, яка перебувала на загальній системі оподатку¬вання, протягом звітного року не здійснювала підприємницької діяльності і відповідно не отри¬мувала дохід, то вона не нарахо¬вує та не сплачує єдиний внесок за такий період.
    При цьому фізичні особи — під¬приємці зобов'язані подавати звіт не¬залежно від того, ведуть вони підпри¬ємницьку діяльність чи ні
    Не подають звітність по єдиному внеску фізич¬ні особи - підприємці, зазначені п. 3.3 розділу Ш Порядку № 454. Це ті підприємці, які об¬рали спрощену систему оподаткування, є пенсіонерами за віком або інвалідами та отримують відповідно до закону пен¬сію або соціальну допомогу.
 

     Споживчий ринок       

      mvs