Шепетівська міська рада

старий сайт

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home Шепетівська ОДПІ Здійснюєте Інтернет-торгівлю - обзаводьтесь касовим апаратом

Здійснюєте Інтернет-торгівлю - обзаводьтесь касовим апаратом

Із 01.01.2015р. при продажу товарів у сис¬темі електронної торгівлі (комерції) більше не можна працювати без РРО. До вказаної дати інтернет-торговці спокійно використовували пільговий п. 13 ст. 9 Закону про РРО, який давав їм можливість працювати без РРО та розрахункових книжок, їхні клієнти як розрахунковий документ зазвичай отримували товарний чек.

Система електронної торгівлі (комер¬ції) — сукупність правил, процедур і про¬грамно-технічних засобів, використання яких дає змогу користувачу здійснити від¬далений доступ до прейскурантів торговців, подати замовлення на поставку та оплату замовлених товарів (послуг).

Відповідно до змін, внесених до Закону про РРО, суб'єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готів¬ковій та/або безготівковій формі (із застосуван¬ням платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо), при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та по¬слуг мають цілий спектр зобов'язань. Зокрема, їм треба видавати особі, яка отримує або повертає товар, отримує послугу або відмовляється від неї, включаючи ті, замовлення або оплата яких здій¬снюється з використанням мережі Інтернет, при отриманні товарів (послуг) в обов'язковому порядку розрахунковий документ установленої форми на повну суму проведеної операції.

У свою чергу, розрахунковим називають доку¬мент установленої форми та змісту, який підтвер¬джує факт продажу (повернення) товарів, надан¬ня послуг, отримання (повернення) коштів (ст. 2 Закону про РРО). Для клієнтів це буде чек РРО, надрукований під час оплати (платіж¬ною карткою) і виданий йому при врученні то¬вару кур'єром разом із накладною на товар.

Зауважимо: до 01.07.15 р. інтернет-торговці звільнені від санкцій за порушення вимог Закону про РРО при продажу товарів у систе¬мах електронної торгівлі (комерції) - п. 9 р. II Прикінцевих положень Закону про РРО.

 

     Споживчий ринок       

      mvs