Шепетівська міська рада

старий сайт

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home Шепетівська ОДПІ Дохід від продажу нерухомості не оподатковується військовим збором

Дохід від продажу нерухомості не оподатковується військовим збором

Відповідно до пп. 1.1 п. 16 прим. 1 під¬розділу 10 розділу XX Податкового кодек¬су України від 2 грудня 2010 року № 2755 із змінами і доповненнями (далі — Ко¬декс) платниками військового збору є осо¬би, визначені п. 162.1 ст. 162 Кодексу, зок¬рема, фізична особа — резидент, яка отримує доходи з джерела їх походження в Україні.

Підпунктом 1.2 п. 16 прим. 1 підрозділу 10 розділу XX Кодексу встановлено, що об'єктом оподаткування військовим збо¬ром є доходи, визначені ст. 163 Кодексу, зокрема, загальний місячний (річний) оподатковуваний дохід, до якого згідно з пп. 164.2.4 п. 164.2 ст. 164 Кодексу включа¬ється частина доходу від операцій з май¬ном, розмір якої визначається згідно з по¬ложеннями ст. 172 Кодексу.

Згідно з пп. 1.3 п. 16 прим. 1 підрозділу 10 розділу XX Кодексу ставка збору ста¬новить 1,5 відсотка, від об'єкта оподатку¬вання, визначеного пп. 1.2 п. 16 прим. 1 підрозділу 10 розділу XX Кодексу.

Нарахування, утримання та сплата (пе¬рерахування) збору до бюджету здійсню¬ються у порядку, встановленому ст. 168 Кодексу.

Враховуючій викладене, оскільки об'є¬ктом оподаткування військовим збором є загальний місячний (річний) оподаткову¬ваний дохід фізичної особи — резидента, до якого включається частина доходу від операцій з майном, розмір якої визнача¬ється згідно з положеннями ст. 172 Кодек¬су, то сума такого доходу оподатковується збором за ставкою 1,5 відсотка.

Разом з тим, не є об'єктом оподатку¬вання військовим збором сума доходу, отримана фізичною особою — резидентом від операції з продажу нерухомого майна відповідно до п. 172.1 ст. 172 Коде¬ксу.

Виходячи із вищезазначеного, дохід, отриманий фізичною особою — ре¬зидентом від продажу квартири, не опода¬тковується військовим збором.

 

     Споживчий ринок       

      mvs