Шепетівська міська рада

старий сайт

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home Шепетівська ОДПІ Про нарахування ЄСВ на зарплату практикантів

Про нарахування ЄСВ на зарплату практикантів

Державна фіскальна служба України в листі від 13.10.2015 р. N 21700/6/99-99-17-03-03-15 надала роз'яснення щодо нарахування єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування на заробітну плату учням, які проходять виробничу практику на підприємстві.

В листі зазначено, що нарахована заробітна плата учням, які проходять виробничу практику на підприємстві згідно з договором про навчально-виробничу практику, є базою нарахування єдиного внеску.

При цьому підприємством нараховується та утримується єдиний внесок з усієї суми нарахованої заробітної плати учня.

Cума єдиного внеску розраховується (нараховується та утримується) з фактично нарахованої заробітної плати незалежно від її розміру. Згідно з додатком 2 до Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, затвердженого наказом Мінфіну України від 14.04.2015 р. № 435, зазначені особи відображаються у табл. 6 додатка 4 до цього Порядку з кодом категорії застрахованих осіб «1». Водночас у разі застосування роботодавцем понижуючого коефіцієнта кількість учнів-практикантів, а також їх дохід не враховуються у кількості застрахованих осіб звітного періоду при нарахуванні єдиного внеску під час обчислення встановлених Законом України від 08.07.2010 р. № 2464 умов для застосування понижуючого коефіцієнта.

 

     Споживчий ринок       

      mvs