Шепетівська міська рада

старий сайт

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home Шепетівська ОДПІ Форму 1-ДФ заповнюємо вірно

Форму 1-ДФ заповнюємо вірно

Чи подається уточнюючий податковий розрахунок (форма № 1ДФ) у разі якщо працівнику у звітному місяці проводяться донарахування(наприклад, преміальні виплати) за попередні періоди (квартал)?

Об'єктом оподаткування податком на доходи фізичних осіб є, зокрема, загальний місячний оподаткований дохід (ст. 163 Податкового кодексу України). Нараховані доходи у звітному місяці оподатковуються у сукупності та за ставками, визначе­ними у статті 167 Кодексу (у 2016 р. — 18%), крім доходів, зокрема спадщини, для яких нормами Кодексу передбачено інші ставки.

Отже, суми донарахувань (преміальні виплати за попередні періоди (квартал)) відображаються в податковому розра­хунку (форма № 1ДФ) у тому кварталі, в якому проводиться їх нарахування. Уточнюючий податковий розрахунок (форма № 1ДФ) в даному випадку не по­дається.

Чи подається уточнюючий податковий розрахунок (форма № 1ДФ) у разі якщо підприємством помилково було зазначено у графі «Працювало за трудовими договорами» замість «15» працюючих «5»?

Порядком № 4 передбачено коригуван­ня строків звітності, які безпосередньо впливають на доходи та/або податок конкретної фізичної особи (найманого пра­цівника). Зазначений у питанні показник щодо кількості працюючих має суто ін­формативний характер стосовно відпо­відного підприємства.

Отже, у цьому випадку уточнюючий податковий розрахунок (форма № 1ДФ) не подається.

Крім того, штрафні (фінансові) санк­ції в даному випадку до підприємства не застосовуються.

При заповненні податкового розрахунку (форма № 1ДФ) підприємство не зазначило щодо працівника в графі «8» наявність податкової соціальної пільги. Чи будуть застосовані штрафні санкції при поданні уточнюючого розрахунку?

Для того щоб провести коригування щодо даного працівника, необхідно відобразити правильні показники та пода­ти уточнюючий податковий розрахунок (форма № 1ДФ).

Для проведення коригування необхідно виключити рядок, в якому було допущено помилку. Для виключення одного помилкового рядка з попередньо введеної інформа­ції потрібно повторити всі графи такого рядка і у графі 9 вказати «1» — на виклю­чення рядка.

Після чого для введення нового рядка з відображенням у графі «8» ознаки податкової соціальної пільги потрібно повністю заповнити всі його графи і у гра­фі 9 зазначити «0» — на введення рядка.

Якщо сума нарахованого (виплаченого) доходу (графи 3а та 3) та нарахованого (перерахованого) податку (графи 4а та 4) не змінюються щодо даного працівника, то в такому випадку штрафні (фінансові) санкції до підприємства не застосову­ються.

 

     Споживчий ринок       

      mvs