Шепетівська міська рада

старий сайт

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home Шепетівська ОДПІ З 1 квітня реєстрація акцизних накладних за правилами Податкового кодексу

З 1 квітня реєстрація акцизних накладних за правилами Податкового кодексу

Із 1 квітня реєстрація акцизних накладних в Єдиному реєстрі акцизних накладних здійснюється з урахуванням усіх вимог, установлених Податковим кодексом України. Після запровадження акцизної накладної присутність представника контролюючого органу на акцизному складі, де виготовляється пальне, необов'язкова. До платників акцизного податку починають застосовуватися штрафи, передбачені ст. 1202 Кодексу:

- за порушення граничних термінів реєстрації акцизної накладної в Єдиному реєстрі акцизних накладних - від 2 до 40 % суми акцизного податку (у разі порушення строку реєстрації від 15 до 91 і більше календарних днів відповідно);

- за відсутність з вини платника акцизного податку реєстрації акцизної накладної в Єдиному реєстрі акцизних накладних протягом більш ніж 120 календарних днів після дати, на яку платник зобов'яза­ний скласти акцизну накладну, - 50 % суми акцизного податку.

Для застосування штрафу сума акцизного податку визначається за ставкою, установленою на дату реалізації пального, та за курсом НБУ, що діє на перший день кварталу, в якому реалізується.

 

     Споживчий ринок       

      mvs