Шепетівська міська рада

старий сайт

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home Служба у справах дітей Новини служби Сімейний затишок - кожній дитині

Сімейний затишок - кожній дитині

sluzhЗавдання, поставлені Президентом України Віктором Януковичем у нових соціальних ініціативах "Діти – майбутнє України", зобов’язують службу у справах дітей спрямовувати зусилля на створення умов для забезпечення належного соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах, позбулися родини, сім’ї, на більш активний розвиток форм сімейного виховання у нашому місті. Працівниками служби постійно здійснюється робота по створенню сімейного затишку кожній дитині. У зв’язку з цим особлива увага приділяється ранній профілактиці соціального сирітства, розвитку сімейних форм виховання дітей. Так, на обліку служби у справах дітей перебуває 110 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. 93 дитини даної категорії влаштовано під опіку громадян, у прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу. В місті функціонує 6 прийомних сімей, в яких виховується 12 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. В поточному році в одну із прийомних сімей була влаштована ще одна дитина, позбавлена батьківського піклування.

Держава активно фінансує усі без винятку сімейні форми виховання дітей. Так, на усіх дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які проживають в сім’ях опікунів (піклувальників), в прийомних сім’ях, управлінням праці та соціального захисту населення своєчасно та в повному обсязі виплачується державна соціальна допомога.  У 2013 році вона становить два прожиткових мінімуми: на дітей віком до 6 років –    1944 грн., від 6 до 18 років – 2420 грн., від 18 до 23 років – 2294 грн. Діти цієї категорії забезпечені безкоштовними гарячими обідами в школах, своєчасно здійснюється їх оздоровлення. Усі діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, яким виповнилося 18 років, отримують одноразову державну грошову допомогу.  За ініціативою міського голови Антонюка С.А. всі діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, які проживають у нашому місті, користуються безкоштовним проїздом у міському транспорті.

Крім цього, прийомні батьки ще одержують грошове забезпечення, тобто, так звану заробітну плату за виховання дітей. Розмір грошового забезпечення становить 35% двох прожиткових мінімумів для дітей відповідного віку на кожну дитину-вихованця та кожну прийомну дитину і не залежить від пенсії, аліментів, стипендії чи державної допомоги на кожну дитину-вихованця та на кожну прийомну дитину. А при усиновленні дитини виплачується допомога, як при народженні першої дитини – 29160 грн.

Разом з тим, на обліку служби у справах дітей є ще 17 дітей , які в силу різних обставин виховуються в інтернатних закладах. Усі вони щодня і з нетерпінням чекають на те, що їх також заберуть в сім’ю, що у них буде мама і тато, що вони матимуть повноцінну родину. Бажаючих поповнити свої сім’ї просимо звертатись у службу в справах дітей виконавчого комітету Шепетівської міської ради, кабінети № 419, 409, тел. 4-01-50, 4-17-75.

Начальник служби у справах дітей                                             К.Купрацевич

 

     Споживчий ринок       

      mvs