Шепетівська міська рада

старий сайт

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home Служба у справах дітей Новини служби Сімейне виховання – оптимальне середовище для розвитку дитини

Сімейне виховання – оптимальне середовище для розвитку дитини

sluzhba_u_spravakh_ditejПосадові особи місцевого самоврядування на апаратній нараді заслухати інформацію про розвиток сімейних форм виховання на теренах Шепетівки. Начальник служби у справах дітей Катерина Купрацевич зауважила, що пріоритетним завданням служби у справах дітей є влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування у сімейні форми виховання, серед них встановлення опіки та піклування над дітьми, створення прийомних сімей та усиновлення.
На цей час на обліку в службі перебуває 91 дитина, що має статус дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування: 25 біологічних сиріт і 66 – позбавлених батьківського піклування (соціальне сирітство). Понад 87% дітей охоплено сімейними формами виховання. Для порівняння – в області цей показник становить трохи більше 82%, Так, з 91 дитини :  75 - проживають в сім’ях опікунів, 7 – в прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу, 9 – в державних закладах на повному державному утриманні. Кількість дітей, які перебувають у інтернатних закладах, постійно зменшується. Також у 2014 році жодна дитина-сирота не  була влаштована в інтернатні заклади. Крім цього, в поточному році 4 дітей влаштовано під опіку (піклування) громадян.
У місті функціонує 6 прийомних сімей, в яких виховується 12 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, як з м. Шепетівки, так і іногородніх.
Особлива увага приділяється такій важливій формі сімейного виховання як усиновлення. Â У поточному році  шепетівчани  взяли на виховання (усиновили) 2 дітей-сиріт. Ще 2 дітей у цьому році було усиновлено одним із подружжя.
Щорічно опікуни звітують про виховання та утримання підопічних. Дане питання контролюється працівниками служби у справах дітей, про що складаються акти обстежень. Двічі на рік діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, проходять поглиблений медичний огляд. Здійснюється їх оздоровлення в таборах та санаторіях області, УДЦ "Молода гвардія" тощо. Діти з даної категорії, які навчаються у загальноосвітніх та дошкільних закладах, забезпечені Єдиним квитком, що дає їм право на безкоштовне відвідування кінотеатру, виставок, музеїв, спортивних споруд, безкоштовний проїзд у громадському міському транспорті. На період навчання в загальноосвітніх школах діти забезпечуються шкільною, спортивною формами, обідами.
На завершення свого виступу Катерина Василівна зазначила, що держава сьогодні гарантує соціальне забезпечення дітей, а служба у справах дітей піклується про захист законних прав та інтересів підростаючого покоління.
 

     Споживчий ринок       

      mvs