Шепетівська міська рада

старий сайт

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home Відділ культури Новини відділу СТЕЖКАМИ РІДНОЇ МОВИ

СТЕЖКАМИ РІДНОЇ МОВИ

004Всім відомо, що 21 лютого весь світ святкує Міжнародний день рідної мови. Він відзначається за ініціативи ЮНЕСКО з 2000 року. І немає значення хто якої національності, адже рідна мова є у кожного.
Чи знаєте ви, що українською мовою розмовляє близько 45 млн. людей у світі і вона входить до другого десятка найпоширеніших мов світу? Це дійсно так, адже українці мешкають не тільки в Україні, а в Канаді, Австралії, Польщі, Росії та в інших країнах світу. Ми не завжди уявляємо, яке багатство є у кожного з нас, ми не завжди його помічаємо, цінуємо, але без нього ми не можемо жити. Це наша рідна українська мова. Вона багата і мелодійна, запашна і співуча. Недарма, цілий світ визнає, що українська мова – чудова і милозвучна, чиста і гарна.

В бібліотеці для дітей налагоджено творчі контакти, міцну співпрацю з дитячою музичною школою. Наслідком такої співпраці 20 лютого була організована і проведена історико – літературна мандрівка “Стежками рідної мови». Запрошена вчитель української мови та літератури Швець Галина Адамівна розповіла про мову, про її витоки, значення в житті кожної людини. Завітали до бібліотеки учні НВК № 2, 6 – Б класу, з класним керівником Стойко О. А. Діти приймали активну участь у святі, декламуючи вірші про рідну мову.
         Неабиякий інтерес виявили наші читачі до виступу викладача музичної школи по класу бандури Малинюк Олени Леонідівни, яка виконала варіації на тему української народної пісні «Взяв би я бандуру» , а також її учениці 1 класу музичної школи Стратович Оксани. Юна бандуристка виконала українську народу пісню «Тополина земля» в обробці                           А. Філіпченка, а також дуетом вони виконали «Гру з брязкальцями» в обробці І. Кишки. Бібліотекар Гашевська Н.А. ознайомила присутніх з книжковою виставкою «Стежками рідної мови».
       Крім того, діти дізналися і багато цікавої та корисної інформації: про те як створювалися мови світу, скільки років нашій українській мові, хто і навіщо придумав розділові знаки.
       Свято пройшло змістовно, цікаво, весело і активно.

 

   Завідуюча міською бібліотекою для дітей А.Шклярук

SAM_0606SAM_0610SAM_0625SAM_0627SAM_0628SAM_0629

 

 

     Споживчий ринок       

      mvs